ПОСЛЕДЊИ ДОГОВОР ПРЕД БИТКУ ЗА СРБИЈУ

(НАЈВЕРОВАТНИЈИ) ФАВОРИТИ ЗА ТИТУЛУ: детаљ с меча Партизан - Победник.
(НАЈВЕРОВАТНИЈИ) ФАВОРИТИ ЗА ТИТУЛУ: детаљ с меча Партизан - Победник.

У новим просторијама Рагби савеза Србије одржан је сатанак председника Такмичарске комисије и представника клубова на коме је одрађен жреб за предстојећу сезону. У сенирском Првенству бориће се осам екипа подељених у две групе, с тим да ће тимови из квалитетније групе А дати шампиона Србије. У конкуренцији јуниора за титулу првака надиграваће се четири клуба док ће у свим осталим узрасним катеротијама такмичење одвијати тутрнириски.

У првенству Србије што се сенироа тиче сезону започиње исто онолико тимова као и прошле сезоне с том разликом да ће бити подељени у две групе. Још једна новина је у том да се такмичење у слабијој Б групи Првенства поред другог тима Краљевског београдског рагби клуба пријавила и Црвена Звезда.

Божидар Јелић бивши и један од најбољих играча и доскорашњи тренер првог тима Ројалиста с којима је претходне године оствојио Куп, напустио је КБРК због неслагања с управом и прикључио се црвоено-белима. Рагби клуб Црвена Звезда после неуспешне епизоде половимом прошлог века поново је формиран 2007. године на иницијативу још једног бившег члана КБРК Милоша Кућанчанина. Такмичили су се у рагбију 13 а од ове године одлучили су да то учине у рагбију 15.

Редакција Рагби Озона жели играчима и руговодству Рагби клуба Црвена Звезда много успеха и даљем раду.

БЕЗ СМЕДЕРЕВАЦА ОВАЈ ПУТ: детаљ с меча Војводина - Гвоздена тврђава (црни дресови).
БЕЗ СМЕДЕРЕВАЦА ОВАЈ ПУТ: детаљ с меча Војводина - Гвоздена тврђава (црни дресови).

Приметно је да ове сезоне поново и по ко зна који пут неће бити Динама и премијерно Гвоздене тврђаве. Смедеревци су токомсезоне лета обавестили Рагби савез Србије да после свега две године од формирања клуба иступају из свих такмичења незадовољни због (екстремних) проблема које имају с државним институцијама и градом око добијања терена. Панчевци су издржали још пар кола у другом делу Првенства али одлазак тренера Горана Димитријевића из клуба који је потом формирао нови, Рагби клуб Панчево, како се испоставило, био је ненадокнадив губитак за Динамо и рагбисти с обала Дунава и Тамиша су се повукли.

Рупе изостанком Гвоздене тврђаве и Динама попуниће већ поменути други тим Краљевског београдског рагби клуба и Црвена Звезда тако да ће у Првенству поново бити осам клубова у две групе а искрено и из срца се надамо да ће их исто толико и завршити такмичење.

ЈУРИШ НА ОСМУ, ШЕСТУ УЗАТОПНУ ТИТУЛУ?: рагбисти Победника у акцији против Партизана.
ЈУРИШ НА ОСМУ, ШЕСТУ УЗАТОПНУ ТИТУЛУ?: рагбисти Победника у акцији против Партизана.

У оној квалитетнијој поред Победника који креће у поход на осму титулу, шесту узастопну, биће Партизан, Краљевски београдски рагби клуб и Жарково.

Руководство тима из предграђа престолнице који је претходно првенство завршио на четвртом месту табеле имало је опцију да бира у којој групи жели да се такмичи и Жарковчани су се определили за ону већег стандарда.

Такмичење у групи А Првенства Србије одвјаће се по трокружном систему с тим да ће се у јесењем делу сезоне играти три кола а преосталих шест на пролеће. И овог пута је избегнут плеј оф тако да ће шампион постати она екипа која после девет рунди сакупи највише бодова.

ЖАРКОВЧАНИ У АКЦИЈИ ПРОТИВ СМЕДЕРЕВАЦА
ЖАРКОВЧАНИ У АКЦИЈИ ПРОТИВ СМЕДЕРЕВАЦА

У групи Б у борбу за пласнам следеће сезоне у виши ранг кренуће Војводина, Крушевац, Црвена Звезда и други екипа Краљевског београдског рагби клуба. Играће двокружно и имаће прилику да линценцирају десет играча из групе А који ће моћи да играју за клубове из групе Б али само њих пет лиценцираних из групе А могу да играју утакмицу у групи Б. Клубови из групе А могу да лиценцирају пет играча из групе Б.

По свему судећи, пред нама је још једна узбудљива сезона дешавања на и око рагби терена Србије. Свакако да је позитивна ствар формирање другог тима Краљевског београдског рагби клуба као и улазак Рагби клуба Црвена Звезда у рагби унију, односно рагби 15. Остаје жал за изостанком једнох од најстаријих и најтрофејнијих клубова не само Србије него уопште Балкана, панчевачког Динама. Још једно разочарење је одлука руговодства Гвоздене тврђаве из Смедерева да се ове године не такмичи.  По календару такмичења Првенство Србије у групи А би требало да стартује другог викенда септембра а у групи Б првог викенда октобра.

Срећно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.