ПОЧИЊЕ РАГБИ ПРВЕНСТВО

СПРЕМНО ЗА ПОЧЕТАК

Утакмицом у Окланду између Новог Зеланда и Аустралије која се игра и за Бледислоу куп, почеће Рагби првенство за сезону 2021., односно, Првенство четири нације обзиром да се после годину дана паузе у такмичење вратила Јужна Африка, домаћин Аргентини у другом мечу првог кола.

И ове године, као и прошле, турнир ће се због стања у свету одиграти већином само у Аустралији и Новом Зеланду. Јужна Африка ће само прве две утакмице против Аргентине одиграти на свом тлу, док су Лос Пумаси одустали од домаћинства.

Ол Блекси и Аустралија су се већ загрејали пред Првенство четири нације првим Бледислоу куп тест мечом чиме су нам показали од чега су направљени и шта можемо очекивати од њих.

Јужна Африка је прошле недеље завршила серију од три тест меча против Бритаских и Ирских Лавова, освојивши је 2:1. Први тест су изгубили 17:22, други су добили 27:9 док су у трећем, одлучујућем однели победу казеним ударцем тридесетседмогодишњег Морне Стејна који је и у претходној турнеји Лајонса 2009. такође донео славље Спрингбоксима који су и тада  били светски шампиони обзиром да су освојили трофеј Вилијам Веб Елис у Француској 2007. као и пре три године у Земљи излазећег Сунца.

Нема сумње да је успех против гостију са Британије дао додатно самопуздање светским шампионима пред почетак Првенства четири нације. Надамо се да ће Сија Колиси, Ебен Етцебет и екипа наставити да доказују класу и на турниру који је пред нама, правдајући титулу најбоље репрезентације света стечене у Јапану 2019.

Наравно, никако не смемо сметнути са ума увек занимљиве Арентинце који срцем играј за државни тим остављајући га на терену. Само да подсетимо, лане су успели и Ол блексе да савладају први пут у историји 25:15 у Сиднеју, и два пута ремирирали са Аустралијом, 15:15 у Њукаслу и 16:16 у Сиднеју.

Биће врло занимљиво видети да ли ће светски шампиони Спрингокси, Валабиси или Лос Пумаси у следећих месец и по дана успети да свргну Ол блексе са трона владара јужне хемисфере.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ПРВЕНСТВА ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ

Прво коло, данас:

НОВИ ЗЕЛАНД – АУСТРАЛИЈА

ЈУЖНА АФРИКА – АРГЕНТИНА

Друго коло:

21. август: АРГЕНТИНА – АУСТРАЛИЈА

28. август: АУСТРАЛИЈА – НОВИ ЗЕЛАНД

Треће коло:

11. септембар: НОВИ ЗЕЛАНД – АРГЕНТИНА, Даниден

12. септембар: ЈУЖНА АФРИКА – АУСТРАЛИЈА, Сиднеј

Четврто коло, 18. септембар:

 АРЕНТИНА – НОВИ ЗЕЛАНД

АУСТРАЛИЈА – ЈУЖНА АФРИКА, Брзбејн

Пето коло, 25. септембар:

НОВИ ЗЕЛАНД – ЈУЖНА АФРИКА, Даниден

АУСТРАЛИЈА – АРГЕНТИНА, Њукасл

Шесто коло, 2. октобар:

ЈУЖНА АФРИКА – НОВИ ЗЕАНД, Окланд

АРГЕНТИНА – АУСТРАЛИЈА, Канбера

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.