ПРВЕНСТВО ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Пароброд лако преко Манаватуа

Беј оф пленти био је најубедљивији у седмом колу Првенства провинција Новоз Зеланда разбивши Манавату 41:13. Сличан епилог је био и у Инверкарглу где је Саутленд декласирао Норт харбур 47:21. Хоукс беј и Ваикато су ремизирали 27:27, Кантербери је успео да савлада Нортланд у гостима 27:23.

 

ЈОШ УВЕК У АКЦИЈИ Тана Умага (црни шортс) тренер и играч Каунтис Манукауа
ЈОШ УВЕК У АКЦИЈИ Тана Умага (црни шортс) тренер и играч Каунтис Манукауа

 

 

Таранаки – Каунтис Манукау 28:19 (15:16)

Отварач Таранакија можда је и најзалужнји за победу 28:19 против Каунтис Манукауа остварену на стадиону Јероув у Њу Плимуту. Вилијам Рипија постигао је 13 поена из три казне и две трансформације док су по пет поена есејима донели Дејвид Смит, Курт Бејкер и Тајсон Китс.

За екипу коју води и за коју игра легендарни капитен Новог Зеланда Тана Умага једино поентирање остварио је стуб Каунтис Манукауа Сајмон Лемалу док је Тим Нанаи Вилијамс за поен бољи учинак од колеге са супротне стране остварио прецизним шутевима из четири казне и претварања.

Беј оф пленти – Манавату 41:13 (20:6)

Рагбисти из „залива изобиља“ поправили су бодовни конто и то у великом стилу. На стадоину Беј парк у Моунт Маунгануиу страдао је Манавату. За екипу Беја пет играча постигло је шест есеја. Десни стуб Пароброда Тристан Моран два пута је положио лопту иза гол линије Манаватуа а по једном је пошло за руком Корију Апороу, Лелиу Масагаи, Калуму Реталику и Гранту Мек Кјуду. Мајк Дилејни био је прецизан из казне и две трансформације док је Колин Бурк једном био сигуран за претварање

Манаватуове поене су постигли Тоамс Исак из две казне, Албертус Мулдер есејем и Крег Клер трансформацијом.

Саутленд – Норт Харбур  47:21 (21:7)

Готово идентичну судбину као Манаватуа доживео је Норт харбур на гостовању Саутленду. Седам есеја за екипу стационирану у Инверкарглу постигло је шест момака Мет Саундерс, Џејми Мекинтош, Скот Ковен, Глен Хортон и Ентони Коонваијоу а два су била дело Кендрика Лина. Отврач Роби Робинсон је погодио шест претварања. 

За Норт харбур Мајкл Харис је трансформисао сопстевно и поентирање Нафија Туитавакеа док је Бенџамин Ботика претворио есеј Бена Афеакиа.

Хоукс беј – Ваикато 27:27 (6:12)

Дуел одигран на стадиону Меклин у Напиру у „заливу сколова“ завршио се без победника. Хоукс беј повео је у петом минуту казном Данијела Киркпатрика али серија Ваиката у којој су есеје постигли Савенака Токула и Лиам Месам уз трансформацију Трента Рената довела је екипу из Хамилтона у вођство 12:3. До краја полувремена Киркпатрик је још једном казном смањио предност гостију на шест поена разлике.

Почетком другог периода уследио је одговор Ваиката преко Трента Рената  који је поентирао и погодио трансформацију за предност 19:6. Само три минута касније Клинт Њуланд постигао есеј за Хоукс беј а  Киркпатрик је казном смањио на 14:19. Ваикату је предност од 10 поена разлике вратило полагање Тобија Смита али изједначење је уследило после есеја Жилеса Каке, трансформације Киркпатрика и казне Ричарда Бакмена. Рената је поново врато у предност Молосе казном али из истог оруђа Ричард Бакмен је извуко реми и два бода за Хоукс беј. На другој страни Ваикато је добио и бонус бод за четири постигнута есеја.

Нортланд – Кантербери 23:27 (16:21)

Већи део утакмице игране на стадиону Окара парк у Вангареиу Кантербери је имао предност. Међутим, Нортланд је успео да се „дигне из мртвих“ и крајем првог и средином другог полувремена стигне предност шампиона на свега поен разлике казном и трансформацијама Лачија Монроа после есеја Дана Прајора и Камерона Ејра за 23:24. Ипак, дроп гол Стивена Брета два минута пред крај меча осигурао је пету победу у сезони браниоцу трофеја и првопласираној екипи Првенства провинција Новог Зеланда.

          Окланд – Велингтон 21:15 (15:6)

Дерби сусрет екипа са северног оствра припао је рагбистима Окланда који су савладали Велнгтон на стадоину Идн парк 21:15. Први есеј на мечу био је дело Лаики Молија звезде недавно завршеног Светског првенства за јуниоре на коме је Нови Зеланд у Аргентини освојио трећи пут за редом титулу шампиона. Осталих 16 поена за Окланд постигао је Мет Берквист из три казне, трансформације и есеја.

Бонус поен који се добија за пораз од седам и мање поена разлике Велингтонну је обезбедио Лима Сопоага из пет казнених удараца.

Тасман – Отаго 11:13 (0:0)

Једина екипа која је поред Кантерберија успела да забележи победу у гостима у оквиру седмог кола је Отаго. Плаво-жути су до другог тријумфа у сезони дошли против Макоса највише захваљујући есеју Халанија Ауликија и Глену Диксону који је био сигуран из трансформације и две казне чиме се Отаго макар за кратко склонио са дна табеле. Једино полагање за Тасман било је дело чувеног Ол блека Крис Џек док је Стив Алфилд погодио два пута из казне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.