ПРВИ ТРИЈУМФ СРБИЈЕ У ХРВАТСКОЈ

ПРВЕНАЦ У ХРВАТСКОЈ: Урош Бабић (окренут леђима) и Никола Симоновић у контакту са Загребчаном.
ПРВЕНАЦ У ХРВАТСКОЈ: Урош Бабић (окренут леђима) и Никола Симоновић у контакту са Загребчаном. ФОТО: Ана Келечевић.

Репрезентација Србије коначно је успела да забележи победу на тлу Хрватске. У последњој провери пред меч Купа европских нација који ће се следећег викенда играти против Јерменије у Београду, Орлови су на терену Рагби центра Рудеш с лакоћом постигли осам есеја против селекције Загреба за убедљив и први тријумф 49:12 (20:5) остварен у хрватској престолници.

Селектор Драган Грујић има разлога за задовољство обзиром да је победом дебитовао на клупи Србије али још више због чињенце да су његови изабраници приказали зрелост у игри.

ПРВИ НАЧЕО ЗАГРЕБЧАНЕ: Марко Милосављевић у контакту с противником.
ПРВИ НАЧЕО ЗАГРЕБЧАНЕ: Марко Милосављевић у контакту с противником. ФОТО: Ана Келечевић.

Марко Милосављевић први је начео селекцију Загреба која је била без петорице репрезентативаца Хрватске јер у дан раније играли на Малти. Центар Партизана из уигране акције у пуном трку је натрчао на пас Марка Капора, пробио редове ривала и поентирао већ у седмом минуту.

Који трен касније Андрија Јанковић је направио продор по левом крилу и шутем преко последњег играча одбране решио је последњу препреку на пуку ка есеју. Млади капитен репрезентацје Миладин Живанов свој први од два полагања начинио је у 18. миуту што је поред трансформације и казне Капора било све од Орлова у првом полувремену.

ЗАГРЕБЧАНИ У НАПАДУ
ЗАГРЕБЧАНИ У НАПАДУ. ФОТО: Ана Келечевић.

Пад концетрације у редовима гостију искористио је отварач слекеције Загреба Антонио Иванковић и постигао есеј пред одлазак на одмор који није успео да трансформише али зато јесте био прецизан почетком другог дела игре после полагања Дениса Берчића.

У конкуренцију за најлепши тренутак утакмице раме уз раме са поентирањима Милосављевића и Јанковића ушла је бравура Бориса Мартића који је у спринту претрчао 70 метеара, отарасио се неколицине Загребчана и положио лопту између статива. До краја сусрета у листу стрелаца уписали су се и представници малђих снага, односно првотимац Партизана Владимир Дејановћ и члан шампионске екипе Победника Бранислав Петровић.

Национални тим Србије до утакмице групе Б дивизије 2 Купа европских нацја која ће се играти у суботу 7. маја на терену Републичког завода за спорт на Кошутњаку у Београду с почетком у 15 сати, имаће још три тренинга да се што боље припреме за веома битан окршај с Јерменијом.

ДЕТАЉ С МЕЧА СЕЛЕКЦИЈА ЗАБГРЕБА - СРБИЈА: Иван Родић (лево) и Борис Мартић заједнички заустављају напад домаћина.
ДЕТАЉ С МЕЧА СЕЛЕКЦИЈА ЗАБГРЕБА - СРБИЈА: Иван Родић (лево) и Борис Мартић заједнички заустављају напад домаћина. ФОТО: Ана Келечевић.

СЕЛЕКЦИЈА ЗАГРЕБА – СРБИЈА 12:49 (5:20)

Главни судија Хрвоје Бартолић (Хрватска).

Помоћници: Слободан Николић (Хрватска), Ненад Волф (Хрватска).

СЕЛЕКЦИЈА ЗАГРЕБА: Иван Џајић, Денис Бречић, Маријан Славичек, Анте Михаљевић, Иван Белобрадић, Кристијан Акмачић, Милививоје Крамарић, Никола Павешић, Марко Бунић, Антонио Иванковић, Ален Јагатић, Крешо Славичек, Дарио Оксенхам, Фран Јурић, Јурај Бан. Играло су још: Марко Шпољарић, Лука Јус, Дорјан Мачек, Марко Буљац, Крешимир Клековић, Бојан Маркеш, Кристијан Драганић, Мартин Михоковић, Звонимир Белић, Томислав Кадић.

ЕСЕЈИ:Бречић (54`), Иванковић (35`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Иванковић (55`)

СРБИЈА: Срђан Николић, Иван Родић, Иван Ничић, Бранимир Петровић, Ненад Мичић, Властимир Сретеновић, Немања Симоновић, Борис Мартић, Никола Симоновић, Марко Капор, Урош Бабић, Марко Милосављевић, Миладин Живанов, Андрија Јанковић, Александар Ђорђевић. Играли су још: Предраг Вранеш, Владимир Ђукић, Никола Јерковић, Ненад Матејић, Игор Дејановић, Владимир Дејановић.

ЕСЕЈИ: Милосављевић (7`), Јанковић (12`), Живанов (18`, 74`), Мартић (42`, 65`), Владимир Дејановић (62`), Бранислав Петровић (79`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: три Капор (8`, 65`, 74`).

КАЗНЕ: Капор (17`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.