СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ПРЕДЛОГ НОВОГ СТАТУТА РСС, ОДБАЧЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА

РАДНО: Атмосфера са Скупштине Рагби савеза Србије.
РАДНО: Атмосфера са Скупштине Рагби савеза Србије.

У просторијама Рагби клуба Победник вечерас је одржана редовна седница Скупштине Рагби савеза Србије. По ономе што се могло чути и видети на скупу водећих глава домаћег спорта с лоптом јајастог облика, стекао се утисак да од претходног заседања и нису бујно цветале руже у башти српског рагбија на шта је посебно указало неусвајање извештаја о раду Управног одбора.

Без председника Савеза Драгана Вуксановића и још три члана Управног одбора РСС како и без присуства Биљане Милошевић комесара за женски рагби и комесара за рагби седам, усвајањем записника с претходне Скупштине започело је радни део новог заседања.

Конструктивности је било око усаглашавања и усвајања новог Статута Рагби савеза Србије који је морао да се усклади са новим Законом о спорту Републике Србије.

Међутим, пало се на можда и најважнијим тачкама дневног реда. Делегати Скупштине Рагби савеза Србије, који је било укупно девет, нису усвојили Извештај о раду Управног одбора РСС. Ни Извештај Надзорног одбора Рагби савеза Србије није усвојен јер није ни урађен.

Проблема није било око оставке члана Управног одбора Петра Станића, човека чија је надлежност био и рагби седам. Његово место до нових избора у српској кући рагбија попуниће колега из Краљевског београдског рагби клуба Владица Спасојевић.

Скупштина Рагби савеза Србије завршена је свечано доделом годишњих награда. Милошу Костићу дугогодишњем рагби раднику и делегату Србије при ФИРА АЕР, европска кућа рагбија је доделила бронзану медаљу. Рагби клуб Победника који је четврту сезону за редом одбранио титулу шампиона, односно освојио седму, проглашен је за најбољи клуб у сезони.

За најбољу репрезентацију изабрана се селекција у рагбију седам. За најбољег играча проглашен је Милан Орловић из Рагби клуба победник док је признање као најперспективнијем играчу припало је младом првотимцу Краљевског београдског рагби клуба Витору Љубичићу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.