РАГБИ СОПРАН ЛОРА РАЈТ

ИМПРЕСИОНИРА НА ТЕРЕНУ: Лора Рајт.
ИМПРЕСИОНИРА НА ТЕРЕНУ И ГЛАСОМ И СТАСОМ И ИГРОМ: Лора Рајт.

Фотографије Лора Рајт не престају да обилазе свет. Двадесетдвогодишњи сопран можда и не би био у толикој мери интересантан и занимљив да поред уметничке, девојка не ради и на рагби каријери. За разлику од певања класичне, фолк-класик и забавне музике од које зарађује за хлеб, Лора се рагбијем бави аматерски, из чисте љубави као и већина нас на простору Балкана.

Лора Рајт је прва особа коју је запослио Рагби савез Енглеске (RFU) као званичног извођача националне химне. Девојка рођена у Фремсдину, селу у Сафолку на истоку Енглеске које је по попису из 2001. године имало свега 299 становника, скренула је пажњу на себе 2005. када је освојила прву награду за женског хористу године на такмичењу радија Би Би Си 2 после чега је кренула њена каријера.

У ДРЕСУ РОСАЛИН ПАРКА: Лора Рајт.
У ДРЕСУ РОСАЛИН ПАРКА: Лора Рајт.

Поред бициклизма и трчања Лора се опробала и у Лондонском маратону 2011 али њена велика љубав је рагби. Игра за Рослин Парк, клуб из Рохемптона, северозападног Лондона који је основан 1879. године. Рослин Парк је први енглски клуб који је одиграо међународну утакмицу.  У Паризу 18. априла 1892. ривал им је био Стад Франс. Уједно, за клуб се везују прве рагби утакмице икада одигране у Прагу, Бечу, Будимпешти.

Имају осам сениорских тимова, велики „чопор“ деце од шест година па на више а члан женске екипа је и јунакиња наше приче. Лора Рајт игра на позиицји аријера. Нада се да ће ускоро постати и шутер екипе после савета које јој је дао Алекс Гуд, петнаестица Сараценса и репрезентације Енглеске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.