РАСПУЦАНА ВОЈВОДИНА ЗАБЕЛЕЖИЛА ПРВЕНАЦ


ОСЕТИЛИ СЛАСТ ПОБЕДЕ НА КРАЈУ ПОЛУСЕЗОНЕ: Новосадски рагбисти. ФОТО: Александар Милановић
ОСЕТИЛИ СЛАСТ ПОБЕДЕ НА КРАЈУ ПОЛУСЕЗОНЕ: Новосадски рагбисти. ФОТО: Александар Милановић


У одложеној утакмици петог кола групе Б сениорског Првенства Србије која је закључила јесењи део сезоне,  рагбисти Војводине су забележили прву победу у такмичарској 2013/2014 савладавши Балканског комарца 37:20 (10:10) на терену Фудбалског клуба Кабел у Новом Саду. Момци из Српске Атине не само да су узели четири бода за победу него су освојили и бонус бод јер су успели чак седам пута да положе лопту иза противничке гол линије.

Балканском комарцу за утеху је остао такође бонус бод уграбљен на исти начин као што су до њега дошли и Новосађани с том разликом да су играчи бившег Жаркова били кадри да постигну четири есеја у односу на поменитих седам ривала.

После уовдних тренутака сусрета у којем су домаћи имали играча мање јер је Горан Жмукић добио жути картон а гости брже – боље поентирањима Мирослава Жаркова и Јоке Полексића дошли до предности 10:0, стекао се утисак да ће Београђани успети да остваре и четврту победу у сезони, другу против Војводине, чиме би се вратили на прво место табеле групе Б пред зимску паузу.

Међутим, Војводина је изједначила до краја полувремена есејем Николе Станишића, Панчевца који је прве рагби кораке начинио сада у мртвом Динаму а касније по констатацији болести бившег дива југословенсог рагби прешао БРК, од прошеле године, због студија у Новом Саду сада члан  једног од најмлађих српских клубова и Горан Жмукића који се на најбољи начин искупио за грех одслужен на клупи за кажњене поентирањем за 10:10.

У наставку домаћи су први пут на мечу повели полагањем Марка Новосела али је ново поравнање донео Селимир Томић. Од тог тренутка Војвдина је преузела конце игре у своје руке и укњижила још четири есеја преко Василија Јовановића и резервиста Љубомира Жерића и Рајка Јанковића. Јовановићево полагање трансформисао је универзалац у дијагонали Срђан Србљанин који је на овом мечу играо на позицији другог центра.

Трачак наде у евенуталној победи Балканском комарцу улио је Милош Миланко поентиравши чиме су обезбедили бонус бод али јаву у стварност вратио је Предраг Банић седмим екипним есејм за коначних 37:20.

ВОЈВОДИНА – БАЛКАНСКИ КОМАРАЦ 37:20 (10:10)

Терен ФК Кабел у Новом Саду

Главни судија: Ненад Матејић (Београд)

Помоћници: / (), /()

Делегат: Добривоје Бабић (Београд)

ВОЈВОДИНА: Горан Жмукић, Урош Вуловић, Никола Станишић, Јован Гагић, Марко Зечевић, Игор Раич, Марко Новосел, Горан Поробић, Василије Јовановић, Жером Тутиер, Никола Ристивојевић, Срђан Србљанин, Никола Вукадинов, Јеленко Лакић, Предраг Банић

Александар Славковић, Жељко Ковачевић, Рајко Јанковић, Љубомир Ђерић

ЕСЕЈИ: Никола Станишић (28`), Горан Жмукић (37`), Марко Новосел (43`), Василије Јовановић (59`), Љубомир Жерић (62`), Рајко Јанковић (71`), Предраг Банић (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Срђан Србљанин (72`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Горан Жмукић (5`)

БАЛКАНСКИ КОМАРАЦ: Милош Миловановић, Никола Радојчић, Селимир Томић, Душан Ловренчић, Никола Миљковић, Мирослав Жарков, Марко Јовановић, Стефан Новаковић, Никола Костадиновић, Милош Миланко, Јован Недељковић, Марко Ђорђевић, Ђорђе Ђрорђе Гаг, Душан Перуничић, Јоко Полексић

ЕСЕЈИ: Мирослав Жарков (11`), Јоко Полексић (15`), Селимир Томић (55`), Милош Миланко (75`)

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

[table “42” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.