РУЖЕ ПРЕЗИМИЛЕ РИМСКУ ЗИМУ

ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ НА ОЛИМПИКУ: Рагбисти Енглеске славе победу у Риму.
ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ НА ОЛИМПИКУ: Рагбисти Енглеске славе победу у Риму.

У снегом окованом Вечном граду Италијани ипак нису успели да направе велико изненађење и савладају Енглезе. Црвене руже одолеле су римском мразу, направиле преокрет, тачније поново дошле до вођства средином другог полувремена и сачувале га до краја меча за тријумф 15:19 (12:6) на терену стадиона Олимпико чиме је почео други викенд Купа шест нација.

ЕКСКЛУЗИВНО С ОЛИМПИКА: Јован Бајић.
ЕКСКЛУЗИВНО С ОЛИМПИКА: Јован Бајић.

Без обзира што је игралиште током ноћи било прекривено, снег који је поново почео да пада три сата пред утакмицу отежао је и овако тешке услове за игру. На прве поене се чекало до 27. минута без обзира што су играчи на минус три давали све од себе не би ли се пробили до противничке гол линије. Семафор је покренуо Овен Фарел из казненог ударца што је поново учинио нешто касније.

Чинило се да ће Енглези отићи на одмор са предношћу од шест поена разлике али су Италијани у следећа четири минута изазвали ерупцију одушевљења на трибинама олимпијског здања.

Најпре је Бен Фоден лопту из рака избацио ка сопственом есеј простору где ју је поклопио Ђованбатиста Вендити. Крис Бартон је промашио трансформацију после полагања крила Аиронија али је био прецизан за додатна два поена које му је омогућио клубски колега из Бенетона. И поново је Бен Фоден био главни кривац за поентирање Азура јер је офлоуд аријера Нортхемптон Сеинтса на половини терена пресекао Томасо Беневути и положио лопту између статива за „лудило“ на Олимпику које је било подгрејано  на старту другог полувремена казном Бартона за вођство од девет поена разлике.

УГРЕЈАО ТРИБИНЕ ОЛМПИКА: Томасо Беневути пред постизање есеја.
УГРЕЈАО ТРИБИНЕ ОЛМПИКА: Томасо Беневути пред постизање есеја.

Међутим, славље домаћих није дуго трајало јер је Чарли Хоџсон други пут за недељу дана изблокирао шут противника и постигао есеј. Претходне суботе спасао је Црвене руже пораза у Единбургу а ове их приближио ривалу изблокиравши Андреу Масија. Овен Фарел је био сигуран из трансфомације за минус један да би донео преокрет са две казне за победу 19:15.

Имали су Италијани шансу да остваре историјски тријмуф и после преласка Енглеза у вођство али је Тобиас Ботес који је ушао у игру уместо одличног Кристофера Бартона у 48. минуту, два казнена ударца очајно извео чиме је шанса за шест поена, добољних за остварење сна, отишло у неповрат.

СПАСИЛАЦ ЕНГЛЕЗА: Чарли Ходџсон прославља постизање есеја.
СПАСИЛАЦ ЕНГЛЕЗА: Чарли Ходџсон прославља постизање есеја.

ИТАЛИЈА – ЕНГЛЕСКА 15:19 (12:6).

Стадион Олимпико у Риму.

Гледалаца: 53.700.

Главни судија: Жером Гарсе (Француска).

Помоћници: Гиуф Кленси (Ирска), Нил Патерсон (Шкотска).

Судија у ТВ студију: Тони Редмонд (Ирска).

ИТАЛИЈА: Андреа Ло Ћићеро, Леонадро Ђилардини, Мартин Кастрођовани, Квентин Гелденхјуз, Марко Борталоми, Алесандро Зани, Роберт Барбиери, Серђо Парисе, Едоардо Гори, Кристофер Бартон, Лук Меклејн, Гонзало Канале, Томазо Бенвенути, Ђованбатиста Вендити, Андреа Маси.

Томасо Д` Апиће, Лоренцо Цитадани, Антонио Павенини, Мауро Бергамаско, Фабио Семенцато, Тобиас Ботес, Лука Мориси.

ЕСЕЈИ: Ђованбатиста Вендети (37`), Томасо Беневути (40`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Кристофер Бартон (40`+).

КАЗНЕ: Кристофер Бартон (48`).

ЕНГЛЕСКА: Алекс Корбисиеро, Дилан Хартли, Дан Кол, Морис Бота, Том Палмер, Том Крофт, Крис Робшоу, Фил Доусон, Бен Јангс, Чарли Доџсон, Дејвид Стретл, Овен Фарел, Бред Берит, Крис Ештон, Бен Фоден.

Роб Вебер, Мет Стивенс, Џиоуф Палмер, Бен Морган, Ли Диксон, Џордан Трнер Хал, Мајк Браун.

ЕСЕЈИ: Чарли Ходџсон (51`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Овен Фарел (52`).

КАЗНЕ: Овен Фарел (27`, 37`, 55`, 67`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.