РУМУНИМА ЕВРОПСКИ КЛУПСКИ ТРОФЕЈ

ЈОШ ЈЕДАН ПЕХАР У ВИТРИНЕ: Рагбисти Баја Мареа

Декласиравши Наду из Сплита 52:5 (33:0) и у другом сустеру одиграном на стадиону Ласкар Гинет у Баја Мареу истоимени клуб укупним резултатом 74:8, обзиром да су Хрвати и први меч на свом терену изгубили са 22:3, постао је први тим који је освојио новоформирани Европски клупски трофеј централно југоисточне Европе.

Рагбисти Баја Мареа који су недавно одбранили титулу шампиона Румуније у клупске витрине донели су још један пехар. Овга пута у питању је трофеј намењен освајачу такмичења које је и европска кућа рагбија ФИРА АЕР подржала. Прилику да се бори за новоформирани трофеј Баја Маре је добио као првак Централо источне Европе (ЦИЕ) где се надмећу клубови из Аустрије, Чешке, Мађарске и Руминије.

С друге стране Нада из Сплита као шампион Регионалне „Балканске“ лиге  припала је част да заједно с Баја Мареом испише нове странице европског клубског рагбија. Свима је било јасно да су Румуни фаворити за освајање титуле пред двомеч с Надом што због чињенице да потичу из земље с великом рагби традицијом која није пропустила ни једно светско првенство, што због чињеница да је Баја Маре професионални клуб.

Ипак, остаје утисак да је Нада можда и могла да пружи јачи отпор Румунима за шта ће сигурно опет имати прилку ако и четврти пут за редом освоји наслов најбоље екипа на Балкану под условом и да Баја Маре понови успех у такмичењу клубова централо источне Европе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.