САМОА ЛАКО ИЗАШЛА НА КРАЈ С НАМИБИЈОМ

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Алесана Туилаги у продору.
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Алесана Туилаги у продору.

У првој утакмици другог кола Светског првенства борбе по групама Самоа је у скупини Д на Међународном стадиону у Ротури савладала Намибију 49:12 (25:0). Нешто касније у Вангареиу у трилер завршници меча групе А Канада је успела да направи преокрет и победи Тонгу 25:20 (10:7). У преосталом делу данашњег програма остало је да се одигра сусрет групе Б у Инверкаргрилу где ће копља укрстити Шкотска и Грузија.

Крило Самоанаца којима је ова утакмица била прва на турниру обзиром да су у премијерној рунди били слободни, предњачио је у демолирању представника Црног континента. Алесана Туилаги меч је завршио хет триком. Ипак, сусрет ће остати упамћен по најбрже постигнутом есеју у историји светских првенства. Демију Самое и Крусејдерса Кану Фотуалииу било је потребно свека 60 секунди да поентира и уђе у легенду.

Њихове пацифичке комшије нису имале среће у дуелу с Канадом. Четрнаест минута пред последњи звиждук јужноафричког судије судије Џонатана Каплана Тонга је водила 20:13. Међутим, есеј чепа Ерона Карпентера и мало касније крила Фила Макензија уз трансформацију аријера Џејмса Причарда обезбедили су прву победу Канади на Мондијалу 2011.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.