САНЗААР ОТПИСАО САНВУЛВСЕ

ОДЛАЗЕ У ИСТОРИЈУ: рагбисти Санвулвса
ОДЛАЗЕ У ИСТОРИЈУ: рагбисти Санвулвса

Тело које руководи Рагби првенством SANZAAR (South Africa, New Zealand,  Australia and Argentinan Rugby), односно Првенством четири нације и Супер рагбијем, донело је одлуку да од 2021. године изкључи јапанску екипу Санвулвс из елитног такмичења најбољих клубова, односно франшиза јужне хемисфере.

На дан одигравања шестог кола Супер рагбија, у којем су Санвулвси претрпели пораз у Сингапуру 24:37 од Лајоса, пети у сезони због чега се и налазе на последњем месту табеле, огласио се директор САНЗААР Енди Маринос саопштивши лоше  вести за све присталице екипе из Земље излазећег Сунца.

Он је рекао да су у САНЗААР који је раније разматрао могућност да врати такмичење на ниво 14 екипа због свих околности које окружују турнир, добили информацију од Рагби савеза Јапана (РСЈ) да више неће бити у прилици финансијски подрже франшизу и да је сада судбина Санвулвса у рукама РСЈ.

Од 2021. године Супер рагби се поново имати 14 тимова. Пет са Новог Зеланда, по четири из Аустралије и Јужне Африке и један из Аргентине такмичиће се свако са сваким једнокружно. Новина је да ће разигравање за шампиона чинити првих шест франшиза по завршетку лигашког дела сезоне с тим да се че прве две бити слободне у четвртфиналу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.