ОД МОНДИЈАЛА У АУСТРАЛИЈИ 2027. ПОВЕЋАВА СЕ БРОЈ УЧЕСНИКА СВЕТСКОГ КУПА

ПРОМЕНЕ ПРЕД МОНДИЈАЛ У АУСТРАЛИЈИ
ПРОМЕНЕ ПРЕД МОНДИЈАЛ У АУСТРАЛИЈИ

На последњем састанку Светског Рагбија одржаном данас у Паризу, који је окарактерисан од стране самог организатора као историјски, донета је одлука о повећању учесника трећег највећег спортског догађаја на свету. Од Мондијала који ће се 2027. одиграти у Аустралији, светски куп бројаће 24 репрезентације уместо 20 колико и је био од смотре најбољих селекција 1999. у Велсу.

То практично значи да ће 24 државних тимова бити распоређено у шест група са по четири учесника.

Новина је и да ће у Аустралији за четири године, захваљујући повећањем броја учесника, први пут бити уведена и играна осмина финала.

За осмину финала директно ће се квалификовати прве две репрезентације из групе, како и четири најбоље трећепласиране.

Уместо шест недеља које обухватају седам викенда, колико ће трајати Мондијал у Француској, Светски куп у Аустралији. играће се једну недељу мање, шест викенда, од 1. окотобра до 13. новембра 2027. Скраћење, однсно „сабијање“ светског купа добиће се тиме што ће се у оквиру групне фазе такмичења играти четири недеље уместо досадашњих пет, обзиром да се повећава број група, самим тим биће мање утакмица у лигашком делу турнира и свака репрезентација ће имати исти број дана за одмор, што није био случај до сад.

Детаљи око квалификационог процеса за Мондијал у Аустралији 2027. биће објављен после пуног извештаја са турнира у Француској 2023. и разговора са савезима и регионима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.