СТАРТУЈЕ КУП СРБИЈЕ

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ВОЈВОДИНЕ И ПАРТИЗАНА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ВОЈВОДИНЕ И ПАРТИЗАНА

Куп Србије који је традиционално најмасовније такмичење и ове године заиста то јесте, почиње данас утакмицама у Новом Саду и Крушевцу. У Српској Атини од 14 сати на стадиону Фудбалког клуба Кабел Војводина ће одмерити снаге с Партизаном док ће сат касније у престоници Кнеза Лазара на игралишту Спортског центра копља укрстити Крушевац и Балкански Комарац.

Коначно неки помак и добра вест из српског рагбија!

За разлику од Првенства које је започело пет екипа а настављају га само четири, Куп ове сезоне броји шест тимова. Победник и Београдски рагби клуб су слободни у четфртфиналу као прошлогодишњи финалиси и у полуфиналу чекају боље из данашњих утакмица.

После избацивања Балканског Комарца из Првенства јер једну утакмицу нису одиграли а на претходној су каснили с исплатом службених лица (?!) бивше Жарково се враћа на такмичарску сцену. Ривал ће им бити Крушевац који је поново саставио екипу што је свакако за сваку похвалу. Речи хвале треба упутити и тренеру Љубомиру Буквићу јер је успело и поред срамног избацивања из Првенства да одржи свој тим на окупу.

Дуели ова два клуба су увек били неизвесни тако ће највероватније бити и данас.

Нажалост, неизвесности готово сигурно неће бити у Новом Саду. Без обзира што Партизан подмлађује екипу још увек је велики залогај за све бољу Војводину. Последњи пут црно – бели и црвено – бели су се сатали у последњој рунди јесењег дела Првенства на истом месту где ће се данас одиграти први четвртфинални сусрет Купа. У утакмици петог кола Парни ваљак је 17. новембра остварио тријумф 47:11 против Овнова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.