СТАРТУЈЕ НОКАУТ ФАЗА ЧЕЛИНЏ КУПА

ОТВАРАЈУ ЧЕТВРТФИНАЛА: детаљ с једног од претходих дуела Глостера и Олимпика из Бијарица
ОТВАРАЈУ ЧЕТВРТФИНАЛА: детаљ с једног од претходих дуела Глостера и Олимпика из Бијарица

После делимичне паузе на европском клубском фронту ствари се лагано захуктавају. Овог викенда на програму су утакмице нокаут фазе такмичења а све почиње вечерашњим мечом четвртфинала Челинџ купа у коме ће  Олимпик из Бијарица на гостовању Глостеру у на стадиону Кингсхолм покушати да настави одбрану трофеја.

Од како је пре две године такмичење реформирано, односно од како се четири лошије друголасиране екипе из Европског рагби купа селе у Челинџ куп за нокаут фазу,тако други по квалитету турнир клубова Старог континента постаје све интересантни и интересантнији.

У прилог овој тврдњи иде чињеница да међу паровима четвртфинала налазе два бивша шампиона Европе Лондон Воспс и Тулуз и још увек садашњи Леинстер који заједно имају девет титула од могућих 17!

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ВЕЛИКАНА ЕВРОПЕ: Брајан О` Дрискол постиже есеј против Воспса у Даблину
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА ВЕЛИКАНА ЕВРОПЕ: Брајан О` Дрискол постиже есеј против Воспса у Даблину

Баскијцима је Енглеска сретно ловиште јер су лане први пут освојили трофеј у Челнџ купу победом у финалу 21:18 против Тулона. Међутим, то је било прошле године и у Лондону да ли ће имати подједнако среће и у Глостеру, видећемо вечерас.

Сутрашњи први меч биће између Лондон Воспса који су били на крову Европе 2004. и 2007. и освојили ово такмичење 2003. и још увек актуелног првака Леистера. Други ће бити у Каталонији између ривала из француског Топ 14, односно Перпињана и Тулуза, најтрофејнијег клуба Старог континента који је четири пута освајао Европски рагби куп. Субота ће дати у полседњег полуфиналисту после дуела Бата и париског Стад Франса, финалисте Челинџ купа из 2011.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Вечерас:

ГЛОСТЕР – ОЛИМПИК

Сутра:

ЛОНДОН ВОСПС – ЛЕИНСТЕР

ПЕРПИЊАН – ТУЛУЗ

Субота, 6. април:

БАТ – СТАД ФРАНС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.