СТАРТУЈЕ СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ЗА ИГРАЧЕ ДО 20 ГОДИНА

КАПИТЕНИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА С ТРОФЕЈОМ
КАПИТЕНИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА С ТРОФЕЈОМ

Француска и градови Ла Рош сир Јон, Ван и Нант од данас па до 23. јуна када ће се ирати финале, биће домаћини Светског првенства за играче до 20 година старости где ће Јужна Африка у конкуренцији 12 репрезентација подељених у три групе, покушати да одбрани титулу освојену лане на домаћем терену. Наравно, највећи конкурент ће им бити Новозеланђани али и Енглези док се можда може очекивати изненађење до домаћина шестог Мондијала за јуниоре.

Доминацију Бејби блекса који до турнира у Јужноафрикој Републици нису претрпели ни један пораз, прекинули су Бејби бокси управо тријумфом 22:16 против момака у црном. Наговештај краја ере Новог Зеланда била је победа Велшана у групи 9:6.

Руководство Бејби блекса се опекло у Јужној Африци и у Француку је довело екипу у којој су петорица играча са ширег списка фрнашиза Супер рагбија док се њих 12 лане калило у Првенству провнција Новог Зеланда. Наравно, увек треба рачунати као битан фактор Енглезе који су три пута били вице шампиони света.

Репрезентативци Сједињених Америчких Држава као освајачи Јуниорског светског трофеја прошле године ове су се први пут од 2008. вратили у друштво елитних репрезентација које се боре за првака планете.

Мондијал у Француској отвориће сусрет Велса и Самое вечерас у 18 сати док се 45 минута касније састају Француска – Енглеска и Ирска Аустралија. У 20 сати заказан је сусрет Аргентине и Шкотске док ће у 15 до девет снаге одмерити Нови Зеланд и Фиџи, односно Јужна Африка и САД.

Место у полуфиналу имаће само победници група и најбоље другопласирана репрезентација док ће се преостали државни тимови у односу на учинак борити за пласман од 5. до 12. места.

Нажалост, ни једна телевизија за разлику од прошле године када су то радиле две медијске куће, неће на територији Србије преностити утакмице Светског првенства за играче до 20 година из Француске

ГРУПА А

ЈУЖНА АФРИКА

ФРАНЦУСКА

ЕНГЛЕСКА

САД

ГРУПА Б

НОВИ ЗЕЛАНД

ИРСКА

АУСТРАЛИЈА

ФИЏИ

ГРУПА Ц

ВЕЛС

АРГЕНТИНА

ШКОТСКА

САМОА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.