СТОРМЕРСИ УБЕДЉИВИ НА СТАРТУ 16. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ С МЕЧА РЕБЕЛС - СТОРМЕРС: Дуен Вермулен изврће Бунтовнике.
ДЕТАЉ С МЕЧА РЕБЕЛС - СТОРМЕРС: Дуен Вермулен изврће Бунтовнике.

У премијерним утакмицама 16. кола Супер рагбија домаћини нису имали среће. Хајлендерси су у Данедину изгубили од Вестер Форса са 21:14 (3:14) док су Ребелсе у Мелбурну Стормерси декласирали са 40:3 (16:3). Касније вечерас у Преторји снаге ће одмерити Булси и Варатаси док се у суботу играју преостала четири меча од којих три носе епитет дербија.

Брђани из Данедина нису успели да избегну пораз и ако су имали солидно вођство на полувремену у последњој утакмици на чувеном стадиону Карисброк, у свету рагбија познатији под називом Кућа бола, пре него што се следеће године преселе на новоизграђено спортско здање Форсит бар.

ТУЖАН ОПРОШТАЈ ОД КУЋЕ БОЛА: Чепа Хајлендерса Насија Мануа зауставља Дејвид Покок.
ТУЖАН ОПРОШТАЈ ОД КУЋЕ БОЛА: Чепа Хајлендерса Насија Мануа зауставља Дејвид Покок.

Славље, односно опроштај Хајлендерса од Карисброка који су само за ту прилику играли у зелено-тегет дресовима покварили су им рагбисти из Перта. Крило Вестерн Форса Дејвид Смит постигао је два есеја док је Џејмс Стенард поред две казне био прецизан и из трансформације док домаћини нису смогл снаге ни један поена да постигну у других 40 минута.

У мечу одиграном у главном граду аустралијске државе Викторија није било недоумица. Стормерси су се убедљивом победом и са нових пет бодова освојених против Ребелса учврстили на првом месту Јужноафричке конференције која им гарантује плеј оф.

СТРЕЛАЦ ПРВОГ ОД ПЕТ ЕСЕЈА СТОРМЕРСА: Брајан Хабана.
СТРЕЛАЦ ПРВОГ ОД ПЕТ ЕСЕЈА СТОРМЕРСА: Брајан Хабана.

Вечерас ће се у главном административном граду Јужне Африке одиграти један од многх дербија 16. кола. Булси ако имају намеру да се нађу у нокаут фази најјачег клубског такмичења света где бране титзулу шампона другу годину за редом морају да победе Варатасе. Момци из Сиднеја само су бод заостатка Биковима из Преторје што гарантује добру и неизвесну утакмицу.

Окршаји новозеландски франшиза увек се посматрају с великом пажњом што ће бити случај и сутра у Окланду. Без обзира што су Чифси изгубили све шансе да се нађу међу најбољих шест екипа свакако ће се потрудити да евентуалним тријумфом покваре расположење Плавцма који су на лидерској позицији у новозеландској конференцји и поред два везана пораза.

ЗЕМЉАЧКО ИСТРЕБЉИВАЊЕ: Мет Гито покушава да прође отварача Редса Квејда Купера.
ЗЕМЉАЧКО ИСТРЕБЉИВАЊЕ: Мет Гито покушава да прође отварача Редса Квејда Купера.

Стадион Санкорп у Бризбејну биће поприште битке Квинсленд Редса и Аустрелијен Кепитол Брамбиса. Редси су претходној рунди савладали и Крусејдерсе, најтрофејнију франшизу Супер рагбија. То јасно указује да су фаворити у утакмици против једине аустралијске екипе која је била шампион јужне хемисфере а у прилог ми иде чињениц да су и у претходном дуелу, одиграном у оквиру трећег кола победили у Камбери са 31:25.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 16. КОЛА СУПЕР 15

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС 14:21 (14:3)

МЕЛБУРН РЕБЕЛС – СТОРМЕРС 3:40 (3:16)

Вечерас:

БУЛС – ВАРАТАС

Сутра:

ХУРЕКЕЈНС – ЛАЈОНС

БЛУЗС – ЧИФС

РЕДС – БРАМБИС

КРУСЕЈДЕРСИ су слободни

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.