СТРУЧНИ ШТАБ НОВОГ ЗЕЛАНДА САОПШТИО ТИМ ЗА НОВЕМБАРСКУ ТУРНЕЈУ

БЕБА ПОРАСЛА: Лук Вајтлок, капитен Бејби белекса дочекао тренутат позива у сениорску репрезентацију
БЕБА ПОРАСЛА: Лук Вајтлок, капитен Бејби белекса дочекао тренутат позива у сениорску репрезентацију

Дан после тријумфа над Аустралијом у трећем Бледислоу куп мечу стручни штаб Новог Зеланда окупио је новинаре у хотелу Саутрен Крос у Данидену, тачно у подне по локалном времену и саопштио им имена рагбиста које ће повести на Новембарску турнеју по северној хемисфери. На спистку 36 играча налазе се имена петорице момака којима ће се укказати част да први пут у каријери обуку црни чувени дрес. То су Домини Брд, Џо Муди, најмлађи од четворице браће Вајтлок, Лук који ће се прикључити брату Семјуелу, иначе сва тројица првотимци Кантерберија, и крило Окланда Френк Халаи.

Селектор браниоца титуле светског шампиона, првака Купа четири нације и освајача Блекислоу купа Стив Хансен после објављивања списка обратио се новинарима речима:

Стручни тим би желео овом приликом да честита момцима који су први пут позвани и тим Ол блекса. То је посебан тренутак за сваког играча на Новом Зеланду, знамо да су напорно радили како би им се указала та прилика и знамо да су они и њихове породице веома поносне због тога. Циљ ове турнеје је да развијемо структуру наше игре, склоп вештина као и саме играче појединачно. Покушаћемо да се уздигнемо на виши ниво у односу где се сада тренутно налазимо.

Репрезентациу Новог Зеланда на Новембарским тест мечевима чиниће:

Меле: Ден Колс, Ендру Хор, Кевин Меалау, Вајат Крокет, Чарли Фаумуина, Бен Френкс, Овен Френкс, Џо Муди, Тони Вудкок, Доминик Брд, Броди Реталик, Лук Романо, Џереми Траш, Семјуел Вајтлок, Сем Кејн, Стивен Луатуа, Ричард Мек Коув, Лиам Месам, Керијан Рид и Лук Вајтвлок.

Дијагонала:

Тавера Кер Барлоуб, Ти Џеј Перенара, Ерон Смит, Бауден Барет, Данијел Картер, Ерон Круден, Том Тејлор, Рајан Кроти, Ма` а Нону, Френсис Саили, Израел Даг, Френк Халаи, Кори Џејн, Чарли Пиутау, Џулијен Савеа и Бен Смит.

ТАКОЂЕ ИЗРАСТАО У ОЛ БЛЕКА ИЗ БЕЈБИ БЛЕКСА: Арди Савеа
ТАКОЂЕ ИЗРАСТАО У ОЛ БЛЕКА ИЗ БЕЈБИ БЛЕКСА: Арди Савеа

Као што традиција налаже, Ол блекси ће повести још једног играча који нема статус репрезентативца, чисто да “краде занат”. То је млађи брат Џулијена Савее, Арди, исто као и бата, првотимац Велингтона и Хурикејнса.

Новозеланђани ће провести два дана у мини кампу у Окланду одакле ће њих 27 поћи за Токијо где ће одиграти први тест с Јапаном 2. новембра док ће осталин девет момака одлетети за Француску која ће им бити следећи ривал седам дана касније. С Енглезима ће одмерити снаге 16. новембра док ће с Ирцима у Даблину 24. истог месеца окончати турнеју.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.