ПРЕПОЛОВЉЕНО 11. КОЛО ПРЕМИЈЕРШИПА

У КАНЏАМА ТИГРОВА: Марк Куето крило Шаркса и репрезентације Енглеске у дуелу против Лестера.
У КАНЏАМА ТИГРОВА: Марк Куето крило Шаркса и репрезентације Енглеске у дуелу против Лестера.

Тајгерси декласирали су Сејл Шарксе 54:21 (26:7) на стадиону Велфорд роуд у Лестеру у првом мечу другог дана 11. викенда енглеског Премијершипа. У још једном лондонском дербију у оквиру овог кола Харлеквинси су на Твикенхему савладали Лондон Ајриш 28:18 (18:12). И ову рунду Првенства Енглеске снег и мраз је преполовио јер су преостала три сурета Глостер – Нортхемптон Сеинтс, Бат – Ексетер Чифс и Њукасл Фалконс – Лидс Карниги одложени су због временских непогода.

НАЈМЛАЂИ ОД БРАЋЕ ТУИЛАГИ НА ДЕЛУ: Ману Туилаги два пута поентирао на данашњем мечу против Сејла.
НАЈМЛАЂИ ОД БРАЋЕ ТУИЛАГИ НА ДЕЛУ: Ману Туилаги два пута поентирао на данашњем мечу против Сејла.

Као и у прошлонедељном окршају Лестера и Перпињана у оквиру Европског рагби купа и у дуелу Тигрова и Сејла поново су у првом плану била браћа Туилаги. Ману и Алесана на страни домаћих и Анителеа код гостију. Шампион Енглеске „истресао“ се на Ајкулама које је на овој утакмици први пут после смене Мајка Брувера с тренерске клупе водио Питер Англесеа. Тајгерси су постигли осам есеја на мечу против Шаркса. Предњачили су Ману Туилаги и Скот Хамилтон с два полагања а по једно су имали Алесана Туилаги, Ентони Ален, Роб Хокинс и Метју Смит. Џереми Стоутон погодио је седам трансформација.

И поред доминације Лестера Сејл Шаркси су пронашли начин да се докопају гол линије Тајгерса. Асаели Боко, Двејн Пил и Крис Омсбри били су егзекутори док је Ник Меклиод био прецизан за сва три претварања.

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА НА МЕЧУ: Џорџ Лоув поентира.
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА НА МЕЧУ: Џорџ Лоув поентира против Лондон Ајриша.

У окршају тимова из Британске престолнице Харлеквинси су нанели четврти узастопни пораз Лондон Ајришу. У мечу одиграном на храму енглеског рагбија, стадиону Твикенхем пред 74.212 гледалаца који је протекао у шутерском дуелу два отварача, Харлеквиси су победили Ирске избеглице највише захваљујући прецизности бившем Ол блеку Нику Евансу који је постигао 23 поена из седам казни и трансформације после есеја Џорџа Лова.

Све поене за Лондон Ајриш укњижио је Крис Малоун са шест прецизних удараца из казни.

БЕЗ УСЛОВА ЗА ИГРУ: Терен стадиона Кингстон парк у Њукаслу.
БЕЗ УСЛОВА ЗА ИГРУ: Терен стадиона Кингстон парк у Њукаслу.

Утакмице Глостер – Нортхемптон Сеинтс и Бат – Ексетер Чифс требале су јуче да се одиграју али због лоших временских услова померене су за данас. Међутим, због мраза и снеге ни данас није било ништа од тих сусрета као ни од меча у Њукаслу између Фалконса и Лиддс Карнигија.

РЕЗУЛТАТИ 11. КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

Јуче:

САРАЦЕНС – ЛОНДОН ВОСПС 13:8 (3:0)

ГЛОСТЕР – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС, одложено

БАТ – ЕКСЕТЕР ЧИФС, одложено

Данас:

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – СЕЈЛ ШАРКС 54:21 (26:7)

ХАРЛЕКВИНС – ЛОНДОН АЈРИШ 28:18 (18:12)

ЊУКАСЛ ФАЛКОНС – ЛИДС КАРНИГИ, одложено

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

[table “18” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.