ТИГРОВИ ЛОВЕ СВЕТСЕ, САРАЦЕНИ ДОЧЕКУЈУ ГЛОСТЕР

 

ДОБИЋЕ ПРИЛИКУ ДА СЕ БОРЕ ЗА ТРОФЕЈ АКО ПОБЕДЕ У ДАНАШЊЕМ МЕЧУ: Дилан Харли (лево) и Џордан Марфи с пехаром намењемон шампиону Енглеске.
ДОБИЋЕ ПРИЛИКУ ДА СЕ БОРЕ ЗА ТРОФЕЈ АКО ПОБЕДЕ У ДАНАШЊЕМ МЕЧУ: Дилан Харли (лево) и Џордан Марфи с пехаром намењемон шампиону Енглеске.

Стадион велфорд роуд у Лестеру биће поприште првог полуфиналног окршаја Премијершипа. Домаћим Тајгерсима који бране титулу шампиона Енглеске на ноге долазе Нортхемптон Сеинтси. У другом полуфиналу сутра на стадиону Викариџ роуд у Вотфорду копља ће укрстити Сараценси и Глостер а редакција Рагби Озона може се похвалити чињеницом да ће бити једини представник медија на обе утакмице ако не из читавог региона, онда дефинитвно из Србије.

На листи највећих дербија у Еглеској што се рагбија тиче, окршај Лестер Тајгерса и Нортхемптон Сеинтса налази се на првом месту. Без обзира на однос снага у Премијершипу дуели ове две екипе привлаче огромну пажњу. Сутрашњи судар дивова из централног дела острва има посебну тежину јер ће победник изборити пласман у финале елитног друштва Енглеске.

МОМЕНАТ С МЕЧА ДВА КЛУБА ПРЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА: Ману Туилаги у контакту са Сеинтсима.
МОМЕНАТ С МЕЧА ДВА КЛУБА ПРЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА: Ману Туилаги у контакту са Сеинтсима.

Тигрови су лигашки део првенства завршили на првом месту табеле трећу годину за редом а ово им је пето полуфинале у последњиг шест сезона које ће играти на домаћем терену. На свом Велфорд роуду од 2008. изгубили су само две утакмице и у оба пута савладали су их Сараценси. Интересантно је да је у претходних седам мечева Тајгерса и Сеинтса домаћин увек излазио као победник.

У редовима момака из Лестера који су у походу на трећу узастопну титулу првака државе ударне снаге у нападу биће браћа Туилаги. Опште је познато да је константна претња са левог крила Алесана старији од браће Самоанаца док млађи Ману увек вреба са позиције центра. Још ако се има на уму да је за организовање напада Тајгерса задужен репрезентативни дуо Енглеске Бен ЈангсТоби Флуд Сеинтсима се не пише добро на Велфорд роуду.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА: Крис Ештон у продору против Тајгерса.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА: Крис Ештон у продору против Тајгерса.

С друге стране без обзира што ће за свега седам дана играти у финалу Хајнекен купа за наслов шампиона Европе Нортхемптон долази у Лестер у пуном саставу. У прву линију су се вратили капитен Дилан Хартли и Соане Тонгахуиа док ће у другој поново бити Кортни Лоувс што све укупно поново чини меле Светаца машином за млевење меса а позицији отварача односно демија биће Стивен Мајлер и Ли Диксон. О тандему са места крила и аријера који је најјаче оружије дијагонале Светаца и националног тима Енглеске речене су већ све хвале. Крис Ештон и Бен Фоуден једва чекају да лопта дође у њихове руке како би поново демонстрирали убојитост.

Лестер Тајгерси и Нотхемптон Сеинтси два пута у прошлости су се састали у полуфиналу домаћег првенства оба пута на Велфорд роуду и оба случаја су Тигрови уловили плен. Пре осамнаест година славили су 28:6 а 2001. Тријумфовали су са 17:13.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.