ТИГРОВИ ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ ПРЕМИЈЕРШИПА

ПОЕНТИРАЊЕ ЗА ФИНАЛЕ ПРЕМИЈЕРШИПА: Алесана Туилаги постиже победоносни есеј.
ПОЕНТИРАЊЕ ЗА ФИНАЛЕ ПРЕМИЈЕРШИПА: Алесана Туилаги постиже победоносни есеј.

У очекивано тврдој утакмици достојној полуфинала Премијершипа одиграној на Велфорд роуду, захваљујући Алесани Туилагију који је успео пред сам крај сусрета да постигне есеје и тиме резултатски одлепи Лестер Тајгересе од Нортхемптон Сеинтса, шампион Енглеске остварио је победу 11:3 (6:3) и стекао прилику да на Твикенхем за две недеље одбрани титулу првака државе.

Обе екипе нису много ризиковале у првом полувремену обзиром на улог и на чињеницу да нису имали права на грешку. Једини поени виђени су после преизних шутева из казни, два Тобија Флуда и једног Ситва Мајлера. Првих 40 минута обележио је и дуел Криса Ештона и Мануа Туилагига који су после кошкања и разнеме удараца провели десет минута ван игре на клупи за кажњене.

ПРОДОРАН: Млађи од браће Туилаги, Ману у акцији.
ПРОДОРАН: Млађи од браће Туилаги, Ману у акцији.

И у наставку је настављено тактичко и физичко надмудривање у којем су екипе стварале шансе али нису успеле да их материјализују. Међутим, Алесана Туилаги показао је зашто га у Лестеру навијачи третирају као божанство. Из полу контре Тоби Флуд је повукао лопту, додао је до Маркоса Ајерце који је школски навукао играча на себе и проследио пас до Самоаца. Туилаги се у ситуацији један на један са Беном Фоуденома, закуцао у аријера Сеинтса, прешао преко њега и положио лопту у есеј простор. Тоби Флуд није успео да трансформише поентирање али је предност била довољна за тријумф који ће одвести Лестер Тајгерсе у престолницу на Твикенхем и финале Премијершипа.

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС 11:3 (3:3)

ИЗВЕШТАВА: Јован Бајић
ИЗВЕШТАВА: Јован Бајић

Стадион Велфорд роуд у Лестеру.

Гледалаца: 24.000

Судија: Вејн Барнс.

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС: Маркос Ајерца, Џорџ Чутер, Мартин Кастрођовани, Стиви Мафи, Џорџ Скивингтон, Том Крофт, Крег Њуби, Џордан Крејн, Бен Јангс, Тоби Флуд, Алесана Туилаги, Ентони Ален, Ману Туилаги, Мет Смит, Скот Хамилтон.

Роб Хоукинс, Борис Станковић, Ден Кол, Ед Слејтер, Томас Валдром, Џејмс Гриндал, Џереми Стоутон, Хорацио Агила.

ЕСЕЈИ: Алесана Туилаги.

КАЗНЕ: две Тоби Флуд

ЖУТИ КАРТОНИ: Ману Туилаги.

НОРТХЕМПТОН СЕИНТС: Соане Тонгаухиа, Дилан Хартли, Брајан Муџати, Кортни Лоувс, Кристијан Деј, Калум Кларк, Фил Доусон, Роџер Вилсон, Ли Диксон, Стивен Мајлер, Брус Реихана, Џејм Дауни, Џон Кларк, Крис Ештон, Бен Фоден.

Брет Шарман, Алекс Волер, Том Мерси, Марк Соренсон, Марк Истер, Стјуарт Коминс, Шејн Герети, Џо Ансбро.

КАЗНЕ: две Стив Мајлер.

ЖУТИ КАРТОН: Крис Ештон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.