ТРИЈУМФИ ДОМАЋИНА НА СТАРТУ 7. КОЛА СУПЕР 15

КО ЗМИЈА ЖАБУ: Двејн Свини у загрљају Варатаса.
КО ЗМИЈА ЖАБУ: Двејн Свини у загрљају Варатаса.

Meчевима којима је данас отпочела седма рунда Супер 15, најјачег регионалног такмичења јужне хемисфере, домаћини су однел победе али не веће од седам поена чиме су се гости изборили за бонус поен. Хајлендерси су на стадиону Карисброк у Данедну савладали АЦТ Брамбисе 26:20 (15:7) док су Њу Саут Велс Варатаси у Сиднеју били бољи од Ваикато Чифса 23:16 (20:6). Преосталих шест утакмица представника Аустралије, Новог Зеланда и Јужне Афрке игра се сутра.

Пети узастопни пораз Брамбиси су претрпели на спортском здању познатијем по надимку „кући бола“. Хајлендериси су половимом првог полувремена имали преднос од 15:0 захваљујући талонеру Џејсону Ратлиџу који је постигао два есеја док је Колин Слејд погодио трансформацију и казну. Пред одлазак на одмор Мет Гито је трансформисавши сопствено полагање вратио Брамбисе у меч.

КУДА ПРОЋИ: Кејд Поки тражи рупу у одбрани Брамбиса.
КУДА ПРОЋИ: Кејд Поки (с лоптом) тражи рупу у одбрани Брамбиса.

У наставку, резервни отварач домаћих Тони Браун био је прецизан из две казне пре него што је зарадио шути картон у 68. минуту. Бројчану предност Брамбиса на терену у резултатску есејем је претворио други центар Ендру Смит. И с играчем мање, Хајлендерси су успели да отклоне опасност од губитка бодова. Ствар у своје руке преузео је капитен Џејми Мекинтош и полагањем шест минута пре краја меча решио је питање победника. Ипак, последњу реч на сусрету имали су рагбисти из аустралијске престолнице јер је Патрик Пибс есејем успео да извуче бонус бод Брамбисима за пораз мањи од седан поена разлике.

Сличан расплет догађаја био је и у Сиднеју где су Варатаси савладали Чифсе с том разликом да су Поглавице биле надомак победе јер су у другом полувремену трансформацијом Мајка Деленија после есеја Тима Нанаија Вилијамса који је касније био прецизан из казне, приближили ривалу на 20:16. Све неодумце решио је Куртли Бил трећом казном у последњем минуту утакмице.

ХИТРОНОГ: Дру Мичел у акцији против Чифса.
ХИТРОНОГ: Дру Мичел у акцији против Чифса.

Сутра у првом од преосталих шест мечева Блузси на свом Иден парку дочекују Читахсе и нема сумње да ће Плавци забележити победу против момака из Блумфонтејна. По окончању сусрета у Окланду у главном граду Новог Зеланда Хурекејнсима на ноге долазе преторијански Булси, шампиони Супер рагбија и питање ко ће извући дебљи крај јер обе стране играју промењиво. У Перту у аустралијском дербију биће замиљиво видети да ли су домаћи Вестер Форси успели да се опораве од пораза у прошлом колу од Стормерса и да ли су кадри да савладају Ребелсе који су претходне недеље направили преокрет и победили Хурекејнсе.

Стадион Елис парк у Јоханезбургу биће поприште дуела Лајонса и Квинсленд Редса. Домаћини су пре седам дана опасно намучли Булсе на њиховом терену а сутра им гостује водећа екипа Аустралиске конференцје, односно трећепласирана у генералном пласману која има само један пораз у досадашњем току првенства.

На Елис парку у Дурбану играће се најинтересантнији сусрет кола јер Шарксима на мегдан стижу Стормерси који још увек не знају за пораз и велико је питање да ли ће Ајкуле успети да прекину низ екипе базиране у Кејп Тауну.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА СЕДМОГ КОЛА СУПЕР 15

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – БРАМБИС 26:20 (15:7)

ВАРАТАС – ЧИФС 23:16 (20:6)

Сутра:

БЛУЗС – ЧИТАХС

ХУРЕКЕЈНС – БУЛС

ВЕСТЕРН ФОРС – РЕБЕЛС

ЛАЈОНС – РЕДС

ШАРКС – СТОРМЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.