ТУЛОН И ПОРЕД ПОРАЗА ОСТВАРИО ЦИЉ

ДЕТАЉ С МЕЧА ОСПРЕЈС - ТУЛОН: Мет Хиџинк постиже есеј за Францусзе.
ДЕТАЉ С МЕЧА ОСПРЕЈС - ТУЛОН: Мет Хиџинк постиже есеј за Францусзе.

Изенађење сезоне, екипа Тулона је и поред пораза 29:17 (9:14) на стадиону Либерти у Свонсију од Оспрејса остао на лидерској позицији у групи 3. Друго место које ће их одвести у четвртфинале али Челинџ купа освојио је Манстер захваљујучи победи 28:14 (0:0) против Лондон Ајриша у мечу пуном узбуђења и преокрета одиграном на Томдон парку у Лимерику.

Тулон је већ у првом полувремену показао да без обзира што је још у прошлом колу обезбедио прво место у групи, није дошао у Свонси са белом заставом. Оспрејси су повели 3:0 казном Дана Бигара али не дуго затим је Рори Ламонт постигао есеј а његовим стопама је наставио Мет Хиџинк. Џони Вилкинсон је био успешан из обе трансформације. До одласка на одмор Бигар је погодио још две казне за 14:9.

БЛИЗАК КОНТАКТ: Рајан Џонс из Оспрејса у "загрљају" Рорија Ламонта.
БЛИЗАК КОНТАКТ: Рајан Џонс из Оспрејса у "загрљају" Рорија Ламонта.

У другом полувремену Велшани су постигли два есеја преко Алун Вин Џонса и Никија Вокера. Трансформисао их је Џејмс Хук који је погодио и две казне за победу 29:17. Тулон је до краја сусрета успео само да дода три поена на конто из казненог ударца Вилкинсона.

На Томдон парку у Лимерику у првих 40 минута игре није виђен ни једна есеј али су се зато играчи обе екипе потрудили да у наставку меча задовоље публику што су и урадили. Манстер је четири пута поентирао чиме је освојио и бонус бод који их држи у игри за пласнам четвртфинале Челинџ купа као једне од три другопласиране екипе из Европског рагби купа које ће попунити место у нокаут фази мање кватитетног клупског такмичења Старог континента.

СТРЕЛАЦ ТРЕЋЕГ ЕСЕЈА ЗА МАНСТЕР: Кејт Ерлс.
СТРЕЛАЦ ТРЕЋЕГ ЕСЕЈА ЗА МАНСТЕР: Кејт Ерлс.

Ирци су први повели есејем талонера Демијена Варлија али је Лондон Ајриш изједначио поентирањем капитена Сеилале Мапасуе које му је омогућио Џејми Гибсон изблокиравши шут Томаса О` Лирија а Самоанцу није било тешко да с „покупљеном“ лоптом улети у есеј протор Манстера.

Магија рагбиста с егзотичних Пачифичких острва довела је Ирске избеглице у вођство јер је Мапасуа ухватио сопствени шут крош одбрану ривала и офлоудом упослио земљака Салосиа Тагицакибауа за други есеј Лондон Ајриша који их је довео у вођство.

ПОЛОЖИО ПРОТИВ ЛОНДОН АЈРИША: Денис Харли у продору.
ПОЛОЖИО ПРОТИВ ЛОНДОН АЈРИША: Денис Харли у продору.

Међутим, домаћини нису клонули духом и као да их предност противника разјарила јер су до краја сусрета још два пута поентирали преко Кејт Ерлса и Дениса Харлија за коначних 28:14.

РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦА ОДИГРАНИХ У ГРУПИ 3

МАНСТЕР – ЛОНДОН АЈРИШ 28:14 (0:0)

ОСПРЕЈС – ТУЛОН 29:17 (9:14)

КОНАЧНА ТАБЕЛА ГРУПЕ 3

[table “7” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.