УБЕДЉИВА ПОБЕДА БРК ПРОТИВ ЦРНО-БЕЛИХ

НАНЕЛИ НАЈВЕЋИ ПОРАЗ ПАРТИЗАНУ У ИСТОРИЈИ ДУЕЛА ДВА КЛУБА: Рагбисри БРК у ацкици против Партизана. ФОТО: архива Рагби Озона.
НАНЕЛИ НАЈВЕЋИ ПОРАЗ ПАРТИЗАНУ У ИСТОРИЈИ ДУЕЛА ДВА КЛУБА: Рагбисти БРК у ацкцији против Партизана. ФОТО: архива Рагби Озона.

После више од шест недеља паузе проузроковане што репрезентативним што обавезама клубова у клубском регионалном такмичењу, настављено је сениорско првенство Србије. У јединој утакмици четвртог кола, обзиром да је Балкански комарац искључен из шампионске трке а Победник био слободан, Београдски рагби клуб је нанео најтежи пораз Партизану у историји сусрета ова два клуба  савладавши га 41:0.

Дебакл црно – белих можда не би требао да чуди ако се има на уму да рагбисти из Хумске имају проблема с играчким кадром због чега је руковоство клуба одлучо да се ове сезоне одустане од Балканско – дунавског првенства. Ипак, чуди како је сличан тим Партизана који је у претходном сусрету с Чивџанима остварио победу од десет разлике, у недељу претрпео најтежи пораз не само у дуелима с Београдским рагби клубом него вероватно и уопште у домаћим такмичењима.

С друге стране треба одати признање младој екипи са Аде циганлије на више него уочљивом напретку, доброј игри и убедљивој победи оствареној против најстаријег и најтрофејнијег српског клуба.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.