УЗ ПУБЛИКУ НА ОЛИМПИКУ ДО ПОБЕДЕ ПРОТИВ ЕНГЛЕЗА

ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ ПРЕД ИТАЛИЈАНИМА: Капитен Азура Серђо Парисе с тофејем Купа шест нација.
ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ ПРЕД ИТАЛИЈАНИМА: Капитен Азура Серђо Парисе с тофејем Купа шест нација.

Дуелом Италије и Енглеске у Вечном граду на стадиону Олимпико данас у 17 сати стартује друго коло привилегованих и најјачих репрезентација Европе упаковано у Куп шест нација. Од 21 сат у Сен Денију Французи дочекују Ирску а последњи сусрет друге рунде Велс – Ирска одиграће се сутра на стадиону Миленијум у  Кардифу.

Олимпико ће данас постати осми стадион на којем се игра најпрестижнији турнир обзиром на своју репутацију и традицију не само Старог континента него и света. Дом и Роме и Лација је у четири прилике угостио рагби, последњи пут 1996. године када су Азури изгубили од Велса.

ТРЕНИНК У ЗАТВОРЕНОМ: Уигравање Енглеза.
ТРЕНИНГ У ЗАТВОРЕНОМ: Уигравање Енглеза.

Енглези су чврсто решени да наставе одбрану титуле шампиона Купа шест нација другом узастопном победом и да покажу јавности да прошлонедењни тријумф против Шкотске није био слуајност.

Уопште немамо илузија око данашњег меча. Дошли смо у Италију, у њихову престоницу, у срце њихове земље и знамо да нам неће бити ни мало лако јер Италијани су из године у годину све бољи и бољи. Свесни смо да ће желети да докажу да су светска сила. Знамо колико су страствени у томе и мораћемо да се суочимо с тиме – рекао је катитен Енглеске Крис Робшоу на јучерашњој конференцији за штампу одржаној у хотелу Роме Кавалиери.

ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ СУСРЕТА ИТАЛИЈАНА И ЕНГЛЕЗА
ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ СУСРЕТА ИТАЛИЈАНА И ЕНГЛЕЗА

Италијани у претходних 17 мечева нису успели да савладају Енглезе који су на сваком сусрету постигли барем по један есеј. У последњој утакмици две стране острвљани су разбили Азуре на Твикенхему 59:13 а Крис Ештон је био хет трик херој меча.

Оно што храбри Италијане је чињеница да су жестоко намучили Енглезе последњи пут кад су играли  у Риму. На Фламинију је 2010. било 17:12 а надају се да ће им промена терена, односно сеоба на Олимпико чије ће трибине данас дефинитвно бити пуне помоћи да коначно савладају родоначелнике рагбија.

Сви смо свесни колико публика може да утиче на перформансе екипе у шта смо могли да се уверимо на недавно завршеном рукометном Првенству Европе у Београду. Готово да се нико није надао да ће Орлови остварити постигнут успех, који по сопственом признању, не би молги да учине да нису имали фанатичну подршку у Арени. Можда страствени Италијани са пуних трибина Олимпика помогну Азурима да учине историјску победе против Енглеске као што су наши навијачи помогли рукометашима у освајању сребра .

ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ОКРШАЈА КЕЛТСКЕ БРАЋЕ: Џонатан Дејвис у продору.
ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ОКРШАЈА КЕЛТСКЕ БРАЋЕ: Џонатан Дејвис у продору.

Два сата по завршетку сусрета у Риму Триколори ће у Сен Денију дати све од себе да наставе низ који имају у дуелима са Ирцима на Стад Франсу. Рагбисти са Смарагног острва нису осетили сласт победе у париском предграђу пуних 12 година. Последњи пут су тримуфовали на Стад Франсу 2000. са 27:25.

У главном граду Велса сутра ће одиграти битка келтске браће у којој ће Змајеви укрстити копља са Хајлендерима. Вешани су до сада само у три случаја од 1994. године започели турнир са две узастопне победе 2005. и 2008. када су такмичење заврили као шампиони с Грен слемом.

Шкоти су показали пре седам дана да могу и умеју да играју добар рагби али су их сопствене грешке коштале тријумфа против Енглеза па је недеља идеалан дан да демонстрирају јавности да их безпотребно критикује.

Данас:

17:00 ИТАЛИЈА – ЕНГЛЕСКА, Олимпико, Рим

21:00 ФАНЦУСКА – ИРСКА, Стад Франс, Сен Дени

Сутра:

16:00 ВЕЛС – ШКОТСКА, Миленијум, Кардиф

ТАБЕЛА

[table “27” not found /]

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.