УРАГАНИ ОДУВАЛИ ВАРАТАСЕ

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА: деми Хурикејнса Камерун Роигард у дуелу са крилним треће линије мелеа Варатаса Чарлијем Гемблом. ФОТО: Photosport
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА: деми Хурикејнса Камерун Роигард у дуелу са крилним треће линије мелеа Варатаса Чарлијем Гемблом. ФОТО: Photosport

У окршају који је отворио четврто коло Супер рагби Пацифика са којег смо имали прилику и част да Вас директно и екскузивно извештавамо, Хурикејнси су савладали Ватарасе на терену стадиона Скај у Велингтону  34:17 (17:12). Преостали мечеви четврте рунде одиграће се сутра и у недељу 19. марта.

Рагбисти из Сиднеја били су достојан противник Ураганима упрвом полувремену. И не само да су били на висини задтка него су и у две прилике смогли снаге да направе преокрет. Ипак, класа синова базираних у престоници Аотеарое је дошла до изражала у других 40. минута игре када је начисто сломљен отпор Озија.

Ослободивши се почетног притиска и пешавши на половину противника први пут после десет минута игре, Хурикејнси су повели казненим ударцем Џордија Барета.

Међутим, одмах по извођењу почетног ударца, Џулијен Савеа није успео да ухвати лопту. Поклон бившег Ол блекса искористио је Немани Надоло. Крило Варатаса и некадашње Крусејдерса, је покупило је лопту и неометао отрчало до есеј простора и положило. Обзиром на далеко чувени велингтоншки верат као и да је поентирање било у самом углу, Бен Доналдсон није био прецизан са аут линије за додатна два поена из трансформације.

На одговор домаћих није се много чекало. У акцији после скрама на пет метара од есеја Варатаса, у којој је Хурикејнсима чак лопта испала у назад, у покушају да развију акцију у леву страну терена, Камерун Роигард је покупио „отпадак“ и са двојицом противника на леђима успео је да продре до гол линије и положи. Џорди Барет је био прецизан из претварања и домаћи су повели 10:5.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

Изједанчње је уследило у 23. минуту есејем Макса Јоргенсена у исти леви угао где је и репрезентативац Фиџија рођен у Аустралији Немани Надоло претходно положио. У предност је изједанчење претворио Бен Доналдсон поправивши нишанске справе за другу трансформацију.

До нове промене у вођству је дошло у у 28. минуту есејем Кинија Нахолоа. Полагање левог крила је трансформисао Џорди Барет са саме аут линије за 17:12.

У наставку сусрета, на самом почетку другог полувремена домаћи су успели да се одлепе од момака из Новог Јужног Велса. Најпре је свој други есеј на сусрету укњижио Камерун Роигард у 51. минуту па омах и Кини Нахоло у 55. Џорди Барет је био прециза из трансфорнације после полагања Нахолоа али не и после есеја демија Урагана чиме су стекли предност 29:12.

Ден Колс је у 70. минуту из мола насталог после аута у који је он сам убацио лопту, исту пренео уз помоћ саиграча преко гол линије и положио. После есеја резервног талонера домаћих и Ол блекса, Џорди Барет је још једном био прецизан за додатна два поена чиме је увећано вођство на 34:12.

Последњу реч на утакмици у главном граду Новог Зеланда пак су имали гости. Додавање Хурикејнса је пресеако Ланги Глисон и испринтао до сататива ривала и постигао есеј. Полагање чепа треће линије мела Варатаса и ако је било из врло повољне позиције није било претворено чиме је остало убедљивих 34:17.

ХУРИКЕЈНС – ВАРАТАС 34:17 (17:12)

Стадион Скај у Велингтону

Гледалаца: 1.000

Главни судија:

Помоћници:

Судија у ТВ студију:

ХУРИКЕЈНС: Хсавиер Нумиа, Асафо Аума, Тајрел Ломакс, Џејмс Блеквел, Исаиа Вокер Лоренс, Деван Фландерс, Ду Плеси Керифи, Арди Савеа, Камерун Роигард, Брет Камерун, Кини Нахоло, Џорди Барет, Били Проктор, Џулјен Савеа, Џош Мурби

Дан Колс, Поури Ракете Стонс, Пасилиио Тоси, Доминк Брд, Брејден Исое, Џејми Бут, Еиден Морган, Бејлан Саливен

ЕСЕЈИ: Камерун Роигард (19`, 51`), Кини Нахоло (28`, 58`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џоди Барет( 20`, 30`, 56`)

КАЗНЕ: Џоди Барет (13`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ5

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ВАРАТАС: Том Ламберт, Махе Ваилану, Хари Џонсон Холмс, Нед Ханиган, Талени Сеу, Чарли Гембелм, Мајкл Хухпер, Ланги Глисон, Џејк Гордон, Бен Доналдсон, Немани Надоло, Лалакаи Фокети, Изаиа Пирс, Марк Наваканитавасе, Макс Јоргенсен

Лолу Лату, Сатеки Лату, Даниел Бота, Лаклан Свинтон, Вил Харис, Харисон Гудард, Тане Едмед, Мосесе Туипулоту

ЕСЕЈИ: Немани Надоло (14`), Макс Јоргенсен (23`), Ланги Глисон (74)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бен Доналдсон (25`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.