УТАКМИЦАМА ПРВОГ КОЛА ОВОГ ВИКЕНДА ПОЧИЊЕ ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

 

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ДО ПРЕТХОДН СУСРЕТА ПАРТИЗАНА И ПОБЕДНИКА Никола Јерковић (с лоптом) крши редове Победника
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ДО ПРЕТХОДН СУСРЕТА ПАРТИЗАНА И ПОБЕДНИКА Никола Јерковић (с лоптом) крши редове Победника

Партизан прети, Победник брани

После нешто више од три месеца пазуе нови изазови су пред српским клубовима. За разлику од предходних сезоне када је у комбинацији било свега три екипе, ове ће се за наслов шампиона борити осам клубова. Победник креће у поход на седму, односно пету узастпону титулу. Најозбиљнији конкурент биће му Партизан а свакако из трке не треба искључити Краљевски београдски рагби клуб који је из године у годину све бољи и бољи.
На први поглед чини се да ће ова такмичарска сезона бити интересантнија од предходних. Први пут после дужег периода у конкуренцији имамо осам екипа а што је можда и најважније, нису све као што је био случај предходних година базиране у престолници.
У борбу за првака поред Партизана, Краљевског београдског рагби клуба и Победника улазе још и новосадска Војводина, Динамо из Панчева, Балкански комарац, Гвоздена тврђава из Смедерева и Крушевац. Екипе ће се такмичити по двокружном систему, свако са сваким. Примењиваће се прошлогодишњи систем бодовања. За победу добијаће се четири бода, за реми два. Бонус бод избориће тим који на мечу постигне четири или више есеја или онај који изгуби сусрет са седам и мање поена разлике.
Најитересантнији сусрет првог кола првенства Србије одиграће се у недељу12. септембра од 17 сати на Ади Циганлији где ће снаге одмерити Победник и Партизан. Меч плени пажњом из разлога што управо поменути дуел на крају може бити пресудан за коначно решење питања првака државе. И предходну сезону отвориле су ове две екипе. У првом колу славио је Победник са 12:6, црно-бели су узвратили у четвртој рунди тријумфом 12:7 док је шампион био бољи и у седмог викенда 39:16.
Краљевски београдски рагби клуб у првом колу гостује Војводини. Интересантно ће бити судар бивших саиграча обзиром да су неки од првотимаца КБРК били лиценцирани прошле сезоне управо за новосадски тим. Несумњиво да је квалитет на страни Београђана али да ли ће Војводина успети да се издигне од просечних игара које пружала у прошлости и евентуално изнендаи Монархисте остаје да се види на игралиту код СПЕНС- а.
Балкански комарац из Жаркова који је годинама у назад био познат једноставно као Жарково угостиће Динамо. Панчевци су прошле године из сваког дуела са момцима из предграђа Београда излазили као победници. Сусрет Комараца и Дивљих вепрова одиграће се на терену Спортског центра Инге на Звездари.
Четврти пар на отварању сезоне су Гвоздена тврђава и Крушевац. Још једна од изузетно ретких позитивних ствари у српском рагбију ове године је управо повратак на сцену рагбиста из престолнице Кнеза Лазара. Предходних сезона неколицина Крушевљана је бранила боје Партизана али ове поново имају прилику да се докажу у свом матичном клубу. Најмлађи тим у Србији полако стасава и за очекивати је да смедеревска Гвоздена тврђава остане не освојена у налету Крушевца.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ
1. коло:
Победник – Партизан, Војводина – КБРК, Балкански комарац – Динамо, Гвоздена тврђава – Крушевац.
2. коло, 18/19. септетембар
КБРК – Крушевац, Партизан – Гвоздена тврђава, Динамо – Победник, Војводина – Жарково.
3. коло, 25./26. септембар:
Балкански комарац – КБРК, Победник – Војводина, Гвоздена тврђава – Динамо, Крушевац – Партизан.
4. коло, 9/10. октобар:
КБРК – Партизан, Динамо – Крушевац, Војводина – Гвоздена тврђава, Балкански комарац – Победник.
5. коло, 30/31. октобар:
Победник – КБРК, Гвождена тврђава – Балкански комарац, Крушевац – Војводина, Партизан – Динамо.
6. коло, 6/7. новембар:
КБРК – Динамо, Војводина – Партизан, Балкански комарац – Крушевац, Побеник – Гвоздена твршжђава.
7. коло, 27/28. новембар:
Гвоздена тврђава – КБРК, Крушевац – Побеник, Партизан – Балкански комарац, Динамо – Војводина.

Екипа базирана на Бањици у одбрану титуле шампиона креће…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.