ФАРЕЛ ОБЕЗБЕДИО САРАЦЕНСИМА МЕЧ ЗА ТИТУЛУ

ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Овен Фарел изводи победоносни ударац у осам минута пред крај меча.
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Овен Фарел изводи победоносни ударац у осам минута пред крај меча.

У другом полуфиналу Премијершипа одиграном на стадиону Викариџ роуд у Вотфорду надомак Лондона, два човека су била одговорна за све поене на мечу. Отварач Глостера Ники Робинсон укњижио је есеј, транформацију и казну али је утакмицу пресудио четврти прецизан шут на стативе из казненог ударца Овена Фарела за победу 12:10 (6:3) и пласман Сараценса у финале Првенства Енглеске.

За разлику од јучерање утакмице у Лестеру ако изузмемо тучу Мануа Туилагија и Криса Ештона, судар Сарацена и момака у црвео-белим дресовима био је живахнији што се није могло наслутити по ономе што је виђен у првом полувремену. Домаћи су повели са 6:0 казнама млађаног Овена Фарела али Глостер им се приближио на исти начин прецизношћу Никија Робинсона.

ОДБИТАК: Скалк Бритц "отреса" Никија Робинсона.
ОДБИТАК: Скалк Бритц "отреса" Никија Робинсона.

У наставку сусрета један од кључних момената на утакмици десио се у 60. Минуту када је Стив Бортвик зарадио жути картон. Капитен Сарацена морао је на клупу за кажњене после инцидета у ауту када је оборио Алекса Брауна на земљу.

Чинило се да ће одбрана домаћина и са човеком мање на терену одолети налетима Глостера који су се у пресудним тренуцима завршавали грешкама. Ипак, Ники Робинсон зачео је акцију по левој страни терена и после комбинација са саиграчима успео је неометано да положи лопту иза гол лине, између статива за изједначење. Када је дошао до даха, Робинсон је успешно извео транформацију којом су гости први пут стекли вођство на мечу.

НЕДОВОЉНО: Ники Робинсон у продору пред постизање јединог есеја на мечу.
НЕДОВОЉНО: Ники Робинсон у продору пред постизање јединог есеја на мечу.

После претварања стекао утисак да ће се Глостер придружити Лестер Тајгерсима у финалу Премијершипа које ће се играти на стадиону Твикенхем у Лондону. На жалост по све присталице гостију које су већином биле стациониране на источној трибини Викариџ роуда, Чарли Шарплес, хет трик јунак из последње кола лигашког дела првенства против Сејл Шаркса, кардинално је погрешио.

Направивши казну у домету Овена Фарела сина тренера првог тима и бившег играча Сарацена Ендија Фарела, омогућио је деветнаестогодишњаку ударац на гол за победу који је тинејџер на најбољи начин искористио.

УХВАЋЕН: Чарли Шарплес.
УХВАЋЕН: Чарли Шарплес.

Шут Овена одвео је Сараценсе други пут за редом у финале елитног друштва Енглеске где ће за противника имати истог ривала као и пре годину дана. У репризи меча за наслов шампиона Премијершипа за две недеље на „храму рагбија“ копља ће укрстити Лестер Тајгерси и Сараценси.

САРАЦЕНС – ГЛОСТЕР 12:10 (6:3)

ИЗВЕШТАВА: Јован Бајић.
ИЗВЕШТАВА: Јован Бајић.

Стадион Викариџ роуд у Вотфорду.

Гледалаца: 18.000.

Судија: Ендру Смол.

САРАЦЕНС: Мет Стивенс, Скалк Бритц, Карлос Нието, Стив Бортвик, Муриц Бота, Кели Браун, Жаке Бургер, Ернс Жубер, Ричард Виџелсвоерт, Овен Фарел, Џејмс Шорт, Бред Берит, Крис Вилс, Дејвид Стретл, Алекс Гуди.

Џејмс Џорџ, Рис Гил, Петрус Ду Плеси, Хју Вејнан, Енди Соул, Нил Де Кок, Нилс Мордт, Ноа Като.

КАЗНЕ: четири Овен Фарел.

ЖУТИ КАРТОН: Стив Бортвик.

ГЛОСТЕР: Ник Вуд, Скот Лоусон, Пол Доран Џонс, Џим Хамилтон, Алекс Браун, Аласдир Сторкош, Акапуси Кера, Лук Наравеј, Рори Лоусон, Ники Робинсон, Џејмс Симпсон Денијел, Елиота Фуимаоно Саполу, Тим Моленар, Чарли Шарплес, Фреди Барнс.

Дерен Додијак, Аласдир Дикинсон, Руперт Харден, Дејв Етвуд, Брет Дикон, Дејви Луис, Џони Меј, Том Војс.

ЕСЕЈ: Ники Робинсон

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Ники Робинсон.

КАЗНА: Ники Робинсон

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.