ФИРА ЈЕ МРТВА, ЖИВЕЛА РАГБИ ЕВРОПА

НОВО ЛИЦЕ НОВЕ РАГБИ ЕВРОПЕ
НОВО ЛИЦЕ НОВЕ РАГБИ ЕВРОПЕ

На недавно у Сплиту одржаној 92. генералној скупштини ФИРА – АЕР, или ти са француског, Међународне федерације аматерског рагбија – Европске рагби асоциације, за све оне који су се питали за шта скраћеница уопште значи, руководеће тело нашег нам омиљеног спорта је између осталих, донело одлуку да промени име. Од сада ће кућа рагбија Старог континента звати, много поједностављеније – Рагби Европа.

Ову идеју је спровео у дело председник сада већ Рагби Европе – Румун Октавијан Морарију, како је наведено: „као први корак у веома компликованом процесу преобележавања европске рагби организације и преобличења њене комерцијалне стратегије у циљу стицања видљивијег, јаснијег и оштријег идентитета које ће бити више привлачнији спортском тржишту.“

Господин Октавијан Морарију је и члан Међународног олимпијског комитета.

Толико и о старом имену још једне нове Европе којој је до недавно у називу стајало АМАТЕРСКА…

Србију је на Скупштини бивше ФИРЕ АЕР, садашње Рагби Европе представљала Биљана Милошевић, дугогодишњи секретар Рагби савеза Србије.

2 одговора на „ФИРА ЈЕ МРТВА, ЖИВЕЛА РАГБИ ЕВРОПА“

  1. Поштовани ?????????,

   Да ли Биљана Милошевић зна да дода лопту или не то је мање битно. Оно што је много битније је да жена квалитетно и поштено годинама обавља свој посао, за разлику од многих који су седели, водили и даље седе у Рагби савезу Србије.

   Хвала Вам што посећујете нашу страницу.

   С поштовањем,
   Редакција Рагби Озона

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.