ФОЛАУ ТРАЖИ САСЛУШАЊЕ

ПРЕД ОТКАЗОМ: Израел Фолау. ФОТО: AFP
ПРЕД ОТКАЗОМ: Израел Фолау. ФОТО: AFP

Најбољи играч Варараса и Аустралије Израел Фолау суспендован је и против њега је покренут дисциплински поступак јер је пре десет дана на друштвеним мрежама поставио објаве које су окарактерисане као хомофобичне.

Универзалац у редовима Валабиса је затрашио саслушање после рока од 48 сати који му је дао Рагби савез Аустралије да одлучи да ли ће сам прекинути радни однос или ће послодавац покушати да му да отказ уговора о раду кроз дисциплински поступак.

Израел Фолау је недавно на социјалној мрежи поставио објаву у којој је рекао:

пијанице, хомосексуалце, прељубнике, лажове, блуднике, лопове, атеисте и идолопоклонике очекује вас пакао. Покајте се. Само Исус спасава.

Пореклом Тонганац је чврст у својим хришћанским ставовима које често објављује по друштвеним мрежама а који се не допадају његовим послодавцима Рагби савезу Аустралије и Варатасима, поготово оне у којима износи свој став да је против хомосексуализма.

Прошле године мултиталентовани спортиста који је имао успешне каријере и у рагби лиги и у аустралијскоом фудбалу, поставио је објаву са сличним тоном после чега је имао одвојене састанке са председником Варатаса, Рагби савеза Аустралије и главним стратегом Валабиса Мајклом Чејком где му је стављено до знања да му се то више неће толерисати.

Израел Фолау је пропше недеље постао најбољи стрелац у историји Супер рагбија са 60 постигнутих есеја, а протеклог месеца је продужио уговор на четири године вредан четири милиона аустралијских долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.