ФУРИ ОДГОВОРИО НА КРИТИКЕ

БОЖЕ, ШТА КОМЕ СМЕТА ГДЕ САМ РОЂЕН?
БОЖЕ, ШТА КОМЕ СМЕТА ГДЕ САМ РОЂЕН?

Недавно је јавност критиковала Мартина Џонсона јер је у камп на припреме за Светско првенство између осталих позвао играче који родом нису из Енглеске. Поводом протестних нота огласио се Хендре Фури репрезентативац јужноафричког порекла исказавши колико за њега значи бели дрес са црвеном ружом на грудима.

Карел Хендрик Фури познатији као Хендре Фури је рођен у Бургерсдопу у Јужноафричкој Републици . Доселио се у Енглеску 2005. године када је потписао уговор са Ротерхем Тајтнсима а репрезентативни позив стекао је играма у Лидсу. Дебитовао је за Енглеску на Твикенхему 6. новембра у поразу 26:16 од Новог Зеланда. Фури који ће од следеће сеоне бранити боје Сејл Шаркса у интервјуу за Манчестер Ивниг Њуз осврнуо се на критике медија на мултинационалност играча земље колевке рагбија.

– Људи који су критиковали селектора Џонсона једноставно не схватају неке ствари. У Енглеској сам петину свог живота. Прошао сам све фазе од Националне лиге 1 и одрадио сам све тешке јарде. Није баш као да смо јуче ушетали у тим. Калили смо се годинама. Јесте да нисам био овде читавог свог живота али желм да дам најбоље што могу кад играм за Енглеску. Када обучем бели дрес са црвеном ружом желим свакога да победим. Много ми значи тај дрес и када га обучем, хоћу апсолутно све најбоље за земљу – рекао је Хендре Фури.

БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА ЗЕМЉАЦИМА: Хендре Фури у дресу Енглеске против Јужне Африке.
БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА (БИВШИМ) ЗЕМЉАЦИМА: Хендре Фури у дресу Енглеске против Јужне Африке.

За сада још увек није сигурно за играча треће линије као ни за остатак репрезентативаца у кампу да ли ће бити изабрани међу 30 срећника који ће представљати вицешампиона света на Мондијалу на Новом Зеланду у септембру и октобру али Фури верује да ће Енглеска играти значајну улогу у борби за трофеј Вилијам Веб Елис:

– Уверавам вас да не бих желео да играм против Енглеске на Светском првенству. Људи говоре да смо ми један од тимова на које треба обратити пажњу. Надам се да можемо да надоградимо оно што смо стварали од јесенас. Ако наставимо тим ритмом дефинтвно ћемо бити једни од конкурената за освајање Светског првенства. Без обзира на то да ли ће мене изабрати у екипу за Мондјал, Енглеска ће свакако бити за поштовање. Тренери добро планирају, све је изузетно професионално и заиса добро структуисано. Ко год буде одпутовао на Нови Зеланд уверен сам да ће Енглеска имати веома значајну улогу на Светском првенству.

Хендре Фури је рекао колико би му значило да он буде један од путника на Нови Зеланд:

Наравно да очајнички желим да будем део свега тога. Сан је сваког рагби играча је да једног дана заигра на Светском првенству. Предамном је прилика и све што треба да радим је да напорно тренирам како би се постарао да будем један од путника на Нови Зеланд и урадићу све што је потребно да би се то десило. Три утакмице које ћемо имати у августи биће пресудне. Сви момци желе међу 22 за те мечеве како би добили шансу да дигну руку и кажу ја ћу урадити нешто што други не могу, тако да ћемо се сви фокусирати на то током следећих пад недеља – закључио је Фури.

ФУРИ НА УТАКМИЦИ ПРОТИВ САМОЕ
ФУРИ НА УТАКМИЦИ ПРОТИВ САМОЕ

У групи од 45 играча готово трећина није рођена у Енглеској. Најбројнији су Новозеланђани Томас Валдром, Дилан Хартли, Рики Флутли и Шонтејн Хапе. Хендре Фури, Мориц Бота и Мет Стивенс су из Јужне Африке. Дилон Армитиџ је са Тринидада и Тобага, Сајмон Шо из Кеније, Ману Туилаги са Самое док је Алекс Корбисијеро рођен у Сједињеним Америчким Државама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.