ХАЛФПЕНИ НАЈБОЉИ ИГРАЧ ТУРНЕЈЕ

НАЈБОЉИ ИГРАЧ ТУРНЕЈЕ: Ли Халфпени с Том Ричрадс купом
НАЈБОЉИ ИГРАЧ ТУРНЕЈЕ: Ли Халфпени с Том Ричрадс купом

Аријер Кардиф Блузса и Велса Ли Халфпени проглашен је за најбољег играча Британских и Ирских Лавова на турнеји по Аустралији. Халфпени је био један од најзаслужнијих појединаца за прву успешну тест серију Лавова од гостовања Јужној Африци 1997. године. Двадесетчетворогодишњак је у шест утакмица на турнеји, од којих су три била тест мечеви са Валабсима, постигао укупно 114 поена из три есеја, 21. трансформације и 19 казни.

Халфпенијеви шутеви су били од пресудне важности у сва три тест сусрета. У првом одиграном у Бризбејну његово претварање после есеја Алекса Катберта је направило разлику јер су и Озији имали два полагања и три казне али поменуту трансформацију мање. У другом тест мечу је био трагичар јер је у буквално последњим секундама утакмице у Мелбурну промашио казнени ударац који би већ тада решио турнеју али шут је био са више од пола терена.

У одлучујућем сусрету у Сиднеју, наместио је два есеја, био беспрекоран у одбрани и у хваању високих шутева, укњижио више од половине свих поена гостију на мечу, тачније 21 из пет казни и три трансформације, промашивши само један шут и то после есеја Џорџа Норта чиме се наметнуо за најбољег играча утакмице по чијем је окончању био проглашен и за најбољег играча турнеје у којој су Британски и Ирски Лавови прослављали 125 година од прве и освојили Том Ричардс куп.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.