ХАНСЕН ЗАДОВОЉАН СА СВОЈИМ МОМЦИМА

стив хансен
СТАО ХРАБРО ПОСЛЕ ПОРАЗА: Стив Хансен. ФОТО: Mark Mitchell

Одмах после пораза 19:7 у полуфиналу претрпљеном од Енглеске, главни тренер Новог Зеланда Стив Хансен, самим тим и најодговорнији појединац, обратио се окупљеним представницима седме силе на конференцији за штампу у медија центру Међународног стадиона у Јокохами где је стао иза својих момака без обзира на неуспех.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ЈОКОХАМЕ: Јован Бајић

Ушавши у просторије са капитеном Керијанојм Ридом, одмах се обратио окупљенима:

Пре свега, желео бих да честитам Енглеској, играли су одличну игру футија и данас заслужили да победе. Не смеш да им даш ни пола корака јер ће га узети и на крају дана, то је оно све што је рагби, свака им част.

Похваливши Енглезе, осврнуо се и на свој тим.

Врло сам поносан на наш тим. Урадили су одличан посао за своју земљу али само, вечерас нисмо били довољно добри и узећемо то достојанствено као и сви наши навијачи код куће – свака част Енглезима – рекао је Стив Хансен и поново се осврнуо на своје играче.

Видели сте момке, и на самом крају су се трудили из петних жила и то је све што можеш да тражиш од њих, тако да сам веома поносан на њих. Хвала Јапану на предивном, предивном турниру, стварно ценимо све што су учинили.

Пораз 19:7 од Енглеске у полуфиналу, први је Новог Зеланда на светским првенствима за 12 година. Ол блекси су последњи пут изгубили утакмицу на мондијалу 2007. у Кардифу у оквиру Светског купа у Француској од Француске.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.