ХАНСЕН ОБЈАВИО ТИМ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ ПРОТИВ СПРИНГБОКСА

СТИВ ХАНСЕН ОБЈАВЉУЈЕ ТИМ ЗА МЕЧ СА СПРИНГБОКСИМА
СТИВ ХАНСЕН ОБЈАВЉУЈЕ ТИМ ЗА МЕЧ СА СПРИНГБОКСИМА. ФОТО: Радомир Бајић

У башти хотела Оутланс у Вејбриџу која је била премала да прими све заинтересоване представнике медија, главни стратег Новог Зеланда Стив Хансен је представио тим са којим ће се супротставити Јужној Африци у првом полуфиналу Светског купа у Енглеској. У односу на екипу која је прегазила Француску у четврфиналу протекле суботе у велшкој престоници има само једна промена.

Универзални стуб Кантерберија и Крусејдерса Луис Муди једина је промена у стартних 15. Обзиром да је Вајат Крокет зарадио повреду препоне у меч у Кардифу, момак који је у четвртфиналу почео на клупи стартоваће против Спрингбокса. Мудијево место међу резервама од претходне суботе ће преузети Бен Френкс који ће каријеру после Мондијала наставити у Лондон Ајришу.

Тим Ол блекса за полуфинале против Јужне Африке:

Луис Муди, Ден Колс, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Џерон Кеино, Ричард Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Смит, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Конрад Смит, Нехе Миленр Скудер, Бен Смит

Кевин Меаламу, Бен Френкс, ЧАрли Фаумуина, Виктор Вито, Сем Кејн, Тавера Кер Барлоу, Бауден Барет, Сони Бил Вилијамс

Састав играча Новог Зеланда за окршај са Спрингбоскима стар је у просеку 28 година, 23 Ол блекса укупно имају 1.318 утакмица што их чини веома искусним. Две селекције су се у мондијалским оквирима састајали три пута. У чувеном финалу 1995., у мечу за трече место 1999. и у полуфиналу 2003. У последњем су Новозеланђани први пут победили Јужноафриканце на највећој светској сцени.

Полуфинални дуел великих ривала који се изузетно поштују биће 91. у историји. Ол блекси су до сада забележили 52. победе, Спрингбокси 35 а три меча су завршена без победника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.