ХЕРОЈСКА ПОБЕДА СВЕТАЦА

СЛАВИЛИ И СА ИГРАЧЕМ МАЊЕ: рагбисти Нортхемптона
СЛАВИЛИ И СА ИГРАЧЕМ МАЊЕ: рагбисти Нортхемптона

У једном од најстаријих дербија енглеског рагбија одиграном у оквиру десетог кола Премијершипа, на Френклинс гарденсу у Нортхемптону, Сеинтси су смогли снаге да са играчем мање сломе љутог ривала, направе преокрет и победе Тајгересе 23:19 (6:7). Најдебљи крај у рунди је извукао Лондон Велш претрпевши катастрофалан пораз 78:7 (38:7) на гостовању Сараценсима док су Лондон Воспси оборили два рекорда у тријумфу 48:16 (18:16) против Лондон Ајриша.

Тренутак који обрадовао навијаче Лестер Тајгерса догодио се у 16. минуту када је Дилан Хартли доживео сличну судбину као и у финалу Премијершипа 2012. године са којег смо Вас директно и ексклузивно извештавали, када је пред полувреме опспвао главног судију Вејна Барнса и сасвим заслужено добио црвени картон.

Овог пута капитен Светаца можда није заслужио да му се прерано покаже пут у свлачионицу. После кошкања са Метом Смитом, док га је држао саиграч Џејмс Вилсон, Дилан Хартли је практично случајно и дефинитвно не у толикој мери јако, више закачио него ударио лактом другог центра Тигрова који пао попут фудбалера.

НЕСЛАВАН ТРЕНУТАК ЗА ХАРТЛИЈА: Џеј Пи Дојол показује картон капитену Светаца
НЕСЛАВАН ТРЕНУТАК ЗА ХАРТЛИЈА: Џеј Пи Дојол показује картон капитену Светаца

Ипак и са 14 играча Сеинтси су три пута у току сусрета успели да напаве преокрет од којих је последњи био пресудни за заиста херојску победу. Као слаба утеха за Тигрове из Лестера са дербија Исте Мидландса био је бонус бод обзиром да су меч изгубили са мање од осам поена разлике.

Сараценси били најубедњиви у колу декласиравши Лондон Велш на Алијанц арени 78:7. Избеглице остају заковане за дно табеле Премијершипа са десет пораза из десет утакмица и са свега једним бодом.

Лондон Воспси су у још једном дербију престонице али одиграном у Ковентрију који им је од ове утакмице постао дом, савладали Лондон Ајриш убедљиво 48:16. На сусрету одржаном на Рико арени оборена су два рекорда.

РЕКОРДЕР: Енди Гуд
РЕКОРДЕР: Енди Гуд

Обзиром да је мечу присуствовало 28.254 душа пао је рекорд посећености на “домаћим” стадионима, наравно нерачунајући утакмице на Твикенхему или Вемблију који и нису матичне куће клубова, што је модерно спортско здање у Ковентрију од недеље постало Осама.

Други је успоставио Енди Гуд. Бивши отварач Црвених ружа и дугогодишњи Лестер Тајгерса који се опробао и у Јужној Африци и у Француској, постигао је рекорднне поене на једној утакмици Премијершипа. Повратник у енглеску елиту против Ајриша их је укњижио 33. из есеја, две трансформације и осам казни.

РЕЗУЛТАТИ ДЕСЕТОГ КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

СЕЈЛ ШАРКС – ЕКСЕТЕР ЧИФС 18:11 (6:3)

ХАРЛЕКВИНС – ЊУКАСЛ ФАЛКОНС 15:7 (3:7)

САРАЦЕНС – ЛОНДОН ВЕЛШ 78:7 (38:7)

НОРТХЕМПТОН СЕИНТС – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 23:19 (6:7)

ГЛОСТЕР – БАТ 16:39 (9:15)

ЛОНДОН ВОСПС – ЛОНДОН АЈРИШ 48:16 (18:16)

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИПА ПОСЛЕ ДЕСЕТОГ КОЛА

[table “18” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.