ХУРИКЕЈНСИ И БЛУЗСИ ОТВАРАЈУ ШЕСТО КОЛО АОТЕАРОЕ

ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ МЕЧА БЛУЗСА I ХУРИКЕЈНСА: Бауден Барет, универзалац у дијагонали Плаваца у продору против својих доскорашњих саиграча. ФОТО: Getty Images

Окршаји шесте рунде Супер рагби Аотеарое донеће нам дерби северног острва али и целог кола који ће се одиграти у Велингтону на стадиону Скај између домаћих Хурикејнса и Блузса, а у недељу затворићега дуел Чифса и Хајлендерса у Хамилтону. Овог викенда слободни ће бити Крусејдерси.

Урагани су, може се констатовати у успону фрме обзиром да су везали две победе у претходна два кола. Али, на мегдан имдолазе Плабци који су једини пораз у новоформираном такмичењу претрпели од Крусејдерса протекле суботе у Крајстчрчу.

ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДОМ МЕЧА БЛУЗСА И ХУРИКЕЈНСА: Урагани прославају есеј са својим бившим саиграчем Бауденом Баретом.

Хурикејнси и Блузси су до сада одиграли 34 утакмице са врло сличном успешношћу. Урагани су остварили 17 победа, једну више од Плаваца док се само један сусретзавршио без победника.

Блузси су славили у претходна два меча са Хурикејнсима које су редовно побеђивали у периоду од 1996. до 2003., односно у у осам узастопних међусобних утакмица. Последњи дуел две франшизе десио се пре нешто више од месец дана у Окланду где су Плавц славили 30:20.

Занимљиво је било видети у претходом двобоју Плаваца и Урагана начин на који су Хурикејнси прославили свој есеј у Окланду. После полагања Дена Колса момци из Велингтона узели свог бившег саиграча Баудена Барета у загљај у са њим се радовали поентирању талонера.

ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ХАЈЕНДЕРСА И ЧИФСА: деми и ко капитен Брђана Ерон Смит у продору против Поглавица

Окршај Чифса и Хајлендерса се може окарактерисати као дерби зачеља јер Поглавице из Ваиката су још увек једина екипа која није осетила сласт победе у новоформираном такмичњеу именованом по маорском називу за Нови Зеланд. Са друге стране, Брђани су за сада једини тријумф остварили 13. јуна у првом колу Супер рагби Аотеарое управо против Чифса који су им гостовали у Данидену, савладавши их голом из шута из одскока Брајана Гетланда, сина Ворена Гетланда, главног тренера Поглавица у последњем минуту меча за победу 28:27.

ПАРОВИ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ АОТЕАРОЕ

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – БЛУЗС

Недеља, 19. јул:

ЧИФС – ХАЈЛЕНДЕРС

у шестом колу слободни су КРУСЕЈДЕРСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИ АОТЕАОЕ ПРЕД ШЕСТО КОЛО

[table “80” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.