ЦРНО-БЕЛИ ОСВОЈИЛИ КУП СРБИЈЕ

ПРЕКИНУЛИ ДВОГОДИШЊИ ПОСТ
ПРЕКИНУЛИ ДВОГОДИШЊИ ПОСТ

Рагбисти Партизана после неколико сушних година донели су трофеј у Хумску 1. У финалу Купа Србије Парни ваљак је на Ади Циганлији прешао преко Београдског рагби клуба црвена звезда и тријумфом 21:13 (8:7) и однео пехар у клупске витрине.

Партизан је последњи пут у овом такмичењу освојио трофеј 2011. године против истог противника који је тада био под именом Краљевски београдски рагби клуб. Од тада су настали црни дани за црно-беле обзиром да их није било на победничким постољима. Једини пехар од тада на Топчидерско брдо донели су седмичари Партизана на лето 2013. Од тада до протекле суботе су прошле две сушне сезоне.

У полуфиналу Парни ваљак је испеглао Рагби клуб Рад док је БРК ЦЗ био бољи од Војводине која је у једином мечу четвртфинала била боља од Динама 1954.

На папиру момци са Аде Циганлије су били фаворити обзиром да су последње две године практично освојили све што се може у Србији освојити. Ипак, као што каже наш народ: “бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака”. Млад тим Партизан са искусним играчима на кључним позицијама у тиму, успео је да се издигне чини се, изнад својих могућности и савлада фаворизованог ривала.

Редакција Рагби Озона честита играчима, тренерима и руководству Рагби клуба Партизан на оствареном успеху

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.