УРАГАНИ ОДТУТЊАЛИ У ФИНАЛЕ

ПЛАСИРАЛИ СЕ У МЕЧ ЗА ТИТУЛУ: ТИ Џеј Перенара постиже есеј. ФОТО: Јован Бајић
ПЛАСИРАЛИ СЕ У МЕЧ ЗА ТИТУЛУ: ТИ Џеј Перенара постиже есеј. ФОТО: Јован Бајић

Харикејнси су оправдали улогу фаворита накачену од стране навијача и кладионичара пред меч полуфинала Супер рагбија. На терену Регионалног стадиона у Велингтону били су убедљиви у окршају са Брамбиса. Урагани су постигли четири есеја за тријумф 29:9 (12:3) којим су се изборили за пролазак  у меч за титулу шампиона јужне хемисфере.

Када се на крају сумирају утисци, чини се да Брамбиси нису били кадри достојније да се супротставе домаћинима. Да ли је пут до Јужне Африке и назад учинио своје или су Урагани имали пресуднију улогу, Озији једноставно нису личили на екипу која је олако изашла ка крај са Стормерсима у Кејп Тауну протекле суботе.

ДИРЕКТНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

Уводни моменти сусрета нису наговештавали коначан исход.

Хурикејнсима је требало више од 20 минута да начну Брамбисе. Имали су и раније шансе да из казнених удараца преко Баудена Барета укњиже поене али је репрезентативац био непрецизан из покушаја. Рачун је отворио Џулијен Савеа који је на крилу примио лопту и на њему својствен начин, успео да пробије одбрамбене редове и положи.

Непуних десет минута касније по десном крилу одличан продор је направио Нехе Милнер Скудер, додао лопту до капитена Конрада Смита који је у право време проследио до Ти Џеја Перенаре.

Деми Хурикенса је у пуном трку примио пас и испринтао до есеја. После полагања деветке Бауден Барет је из четвртог покушаја погодио гол обзиром да је из прве трансформације после поентирања Џулијена Савее био непрецизан као и из две казне.

РАК БРАМБИСА. ФОТО: Јован Бајић
РАК БРАМБИСА. ФОТО: Јован Бајић

Брамбиси су имали своје шансе али нису успели да их искористе. Што својим грешкама али у већој мери бољом игром Урагана који им нису дозвољавали да развију своју игру.

Једине поене у првом полувремену за госте, пред сам одлазак на одмор, постигао је Џеси Мог из казненог ударца.

Међутим, одмах по изласку из свлачионица, Хурикејнси су поново успоставили равнотежу на терену, наравно, са тасом на својој страни теразија. Млађи брат Џулијена, Арди Савеа је положио за увећање вођства домаћих, које је повећап Џејмс Маршал трансформацијом.

ХУРИКЕЈНСИ ОСВАЈАЈУ АУТ ПРОТИВ БРАМБИСА: ФОТО: Јован Бајић
ХУРИКЕЈНСИ ОСВАЈАЈУ АУТ ПРОТИВ БРАМБИСА: ФОТО: Јован Бајић

Судбину Брамбиса и пласман Хурикејнса у финале Супер рагбија после девет година поста запечатио је Мет Проктор. Акцију је започео одлични Ма` а Нону направивши хаос у одбрани гостију. Први центар Кејнса је проследио лопту до Виктора Витоа који је додавањем приликом обарања упослио резервисту. Мет Проктор није имао једноставан задатак без обзира што је био свега пар метара испред есеја, јер је испред себе имао неколицину ривала. Ипак, универзалац у дијагонали је успео да избегне противничке покушаје обарања и положи.

Хурикејнси су обезбедили место у финалу коме ће бити домаћини за седам дана. У окршају за титулу шампиона Супер рагбија Урагани чекају бољег из дуела Варатас – Хајлендерс које се игра данас.

ХУРИКЕЈНС – БРАМБИС 29:9 (12:3)

Регионални стадион у Велингтону

Гледалаца:30.000

Главни судија: Глен Џексон

Помоћници: Крис Полок, Ник Брајан

Судија у ТВ студију: Бен Скин

ХУРИКЕЈНС: Реџи Гудс, Дан Колс, Бен Френкс, Џереми Траш, Џејмс Бродхурст, Бред Шилдс, Арди Савеа, Виктор Вито, Ти Џеј Перенара, Бауден Берет, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Конрад Смит, Нехе Милнер Скудер, Џејмс Маршал

Брејден Мичел, Крис Ивс, Џефри Тумага Ален, Марк Ебот, Блејд Томсон, Крис Смајл, Реј Ли Ло, Мет Проктор

ЕСЕЈИ: Џулијен Савеа (21`), Ти Џеј Перенара (28`), Арди Савеа (43`), Мет Проктор (74`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бауден Барет (29`), Џејмс Маршал (44`, 75`)

КАЗНЕ: Џејмс Маршал (66`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

БРАМБИС: Скот Сио, Стивен Мур, Бен Александер, Рори Арнолд, Блејк Еневер, Скот Фарди, Дејвид Покок, Ита Ваеа, Ник Вајт, Кристиан Леали` ифано, Џо Томане, Мет Тоума, Тевиута Куридрани, Лаусии Талиаули, Џеји Мог

Џош Ман Реа, Алан Алаалатоа, Руан Смит, Џордан Смајлер, Џеред Батлер, Мајк Даундет, Најџел Ах Вонг, Роби Колеман

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Џеси Мог (40`), Кристиан Леали` ифано (50`, 57`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.