ШАХОВНИЧАРИ МАТИРАЛИ ОРЛОВЕ

ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ХРВАТСКА. ФОТО: Драган Павловић.
ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ХРВАТСКА. ФОТО: Драган Павловић.

У пријатељском одмеравању снага репрезентација Хравтске је на помоћном терену Фудбалског клуба Жарково у Београду убедљиво савладала селекцију Србије. Шаховничари су против Орлова постигли седам есеја за тријумф 45:14 (31:11). Једини поени за Србију били су дело Марка Капора из две казне и Јерка Лабуса полагањем.

По уводним тренутцима није се могао наслутити крајњи исход меча јер Србија не само да је пружала отпор већ је и ефикасно нападала госте из Хрватске. Шаховничари су повели у првом нападу есејем Филипа Мијића али су изабраници Драгана Грујића направили преокрет казном Марка Капора и полагањем Јерка Лабуса. До тог тренутка па до краја утакмице Хрвати су апсолутно имали контролу у мечу.

Доминацију на терену гости су остварили добром физичком спремом, одличном организацијом и уиграним акцијама која је до последњег звиждука судије Бориса Голубовића резултирала са још шест есеја. Супериорност Хрвата најбоље осликава податак да нису дозволи Орловима да постигну поене у самој завршници утакмице у тренутцима када су били са два играча мање на терену. Десет минута на клупи за кажњене били су резервни деми Драганић, због ударања противника и отварач Ејуб због приговора. Међутим, бројчану предност репрезентативци Србије нису могли да преточе у поене.

ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ХРВАТСКА. ФОТО: Драган Павловић.
ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА - ХРВАТСКА. ФОТО: Драган Павловић.

Најефикаснији појединац сусрета био је Новозеланђанин на позицији отварача у редовима Шаховничара. Џеј Ејуб је постигао 15 поена из пет трансформација и полагања. Играчима Србије поново се не може ништа замерити. Једноставно, за противника су имали квалитетнију екипу која је у сваком тренутку знала шта ради.

Сусрет са Хрватима сигурно ће имати посебно место у срцу Уроша Јончића али с подељеним емоцијама. Оне позитивне свакако су везане за деби у дресу сениорске репрезентације Србије док негативне сигурно преовлађују због пораза.

СРБИЈА – ХРВАТСКА 14:45 (11:31)

Помоћни терен ФК Жарково.

Гледалаца: 50.

Главни судија: Борис Голубовић (Србија).

Помоћник: Новица Миовчић (Србија).

СРБИЈА: Владимир Ђукић, Властимир Сретеновић, Иван Родић, Ненад Мичић, Александар Крстић, Борис Мартић, Јерко Лабус, Бранимир Петровић, Александар Ђорђевић, Марко Капор, Игор Дејановић, Миладин Живанов, Витор Љубичић, Урош Бабић, Андрија Јанковић.

Иван Ничић, Марко Јоксимовић , Милан Орловић, Урош Јончић.

ЕСЕЈ: Јерко Лабус (7`).

КАЗНА: Марко Капор (4`, 14`).

ДРОП ГОЛ: Андрија Јанковић (67`).

ХРВАТСКА: Ричард Перван, Горан Чулић, Винко Удовичић, Карл Бенкс, Доминик Драженовић, Лука Јурешко, Твртко Думанчић, Тончи Бузов, Саша Секованец, Џеј Ајуб, Иван Шута, Томислав Буразин, Ник Јуришић, Филип Мијић, Шејн Винац.

Денис Бречић, Мајк Јаско, Иван Миљак, Твртко Зелић, Марко Бунић, Дамир Драганић, Марио Озић.

ЕСЕЈИ: Филип Мијић (2`), Думанчић (11`), Ник Јуришић (20`), Чулић (23`), Крл Бенкс (34`), Иван Шута (45`), Џеј Ајуб (61`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џеј Ајуб ( 12`, 21`, 35`, 46`, 61`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Драганић (69`), Џеј Ајуб (69`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.