ЈАГУАРИ УЛОВИЛИ БИКОВЕ, АЈКУЛЕ ПОЈЕЛЕ ЛАВОВЕ

НАПРАВИО ПРЕОКРЕТ: Доминго Миоти постиже есеј за Хагуаресе на гостовању Булсима
НАПРАВИО ПРЕОКРЕТ: Доминго Миоти постиже есеј за Хагуаресе на гостовању Булсима

У последњој утакмици осмог кола Супер рагбија, Хагуареси су изненадили Булсе у Преторији савладавши их 22:20 (7:9),  док су дан раније Шаркси на гостовању у Јоханезбургу декласирали Лајонсе у јужноафричком дербију 42:5 (25:0).

Крсташи су у првој утакмици на свом терену стадиона Рагби лига парк после трагичних догађаја у Крајстчрчу остварили убедљив тријумф 36:14 у окршају са Брамбисима. Међутим, лоше је кренуло по Крсташе који су губили прво полувреме 7:0 обзиром да је Кристиан Леалиифано претворио сопствено полагање у 34. минуту.

Ипак, не може се са играчем мање против Крусејдерса и то на њиховом терену, а аустралијска екипа је половину другог полувремена играча са четрнаесторицом јер је најпре Тони Пулу морао на клупу за кажњене у 55. минуту, односно Сем Картер у 66.

Поклон је најтрофејнија франшиза Супер рагбија и све сезоне за редом шампион јужне хемисфере искористио у другом делу игре када је и укњижио све поене преко Севуа Риса и Вилија Џордана који су два пута положили, односно Џордан Тауфуа који је постигао један есеј, док је Ричи Мо` унга био прецизан из три трансформације а Брет Камерон из једне како и из казненог ударца.

Аргентинска екипа се из сезоне у сезону све више доказује у елитном такмичењу јужне полулопте што су и доказали на гостовању Булсима. Доминго Миоти је у завршници сусрета на стадону Лофтус версфелд у Преторији, постигао 14 поена претворивши своја два есеја за преокрет и тријумф 22:20.

Играчи, а поготово навијачи Лајонса желеће што пре да забораве сусрет у  којем су им гостовали Шаркси и који је имао епитет јужноафричког дербија, а више је деловао као час рагбија у предавању момака из Дурбана. Ајкуле су на мечу одиграном на терену стадиона Елис парк у Јоханезбургу стрпале седам есеја олињалим Лавовима за убедљивих 42:5.

Једино вредно помена код домаће екипе је био почасни есеј, дело резервисте Силвијана Махузе.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ОСМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИУЈА

ХАЈЛЕНДЕРС – ХУРИКЕЈНС 28:31 (14:14)

РЕС – СТОРМЕРС 24:21 (0:0)

ЛАЈНОС – ШАРКС 5:42 (0:25)

КРУСЈЕДЕРС – БРАМБИС 36:14 (0:7)

БЛУЗС – ВАРАТАС 32:29 (17:14)

РЕБЕЛС – САНВУЛВС 42:12 (28:8)

БУЛС – ХАГУАРЕС 20:22 (9:7)

У осмом колу Супер рагбија слободни су ЧИФСИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.