ЈАПАН ОСТАО БЕЗ ОРГАНИЗАЦИЈЕ КУПА ПАЦИФИЧКИХ НАЦИЈА

ПРИРОДНОМ КАТАСТРОФОМ ОСТАЛИ БЕЗ ОРГАНИЗАЦИЈЕ КУПА ПАЦФИЧКИХ НАЦИЈА: Рагбисти Јапана.
ПРИРОДНОМ КАТАСТРОФОМ ОСТАЛИ БЕЗ ОРГАНИЗАЦИЈЕ КУПА ПАЦФИЧКИХ НАЦИЈА: Рагбисти Јапана.

Међународн рагби борд (ИРБ) са великим жаљењем обавестио је јавност да се овогодишњи Куп пацифичких нација неће играти у Јапану како је то раније било утврђено већ да ће се такмичење одржати на Фиџију. Одлуку су заједнички донели челници светске куће рагбија и представници Рагби савеза Јапана (ЈРФУ) узимајући у обзир последице проузроковане катастрофалним земљотресом и цунамијем који су унесрећили северноисточну обалу ове острвске земље почетком марта.

Детаљним сагледавањем чињеничног стања дошло се до закључка да би указвање домаћинства четири репрезентације и организација шест међународних утакмица у овом тренутку када се земља поправља, било додатно оптерећење за Рагби савез Јапана који уз све недаће покушава да припреми национални тим за Светско првенство на Новом Зеланду.

Ово је била тешка одлука за све нас имајући на уму колико је Рагби савез Јапана показао воље и енергије за организацију Купа пацифичких нација али сви смо се сложили да је ово у најбољем интересу Савеза, Јапана и самог такмичења – рекао је председник Међународног рагби борда Бернар Лапасе.

Турнир ће се одиграти по унапред одређемн терминима. Прво коло Купа пацифчких нација на којима учествују Јапан, Фиџи, Самоа и Тонга заказано је за 2. јул, друго за 9. а финална рунда биће на програму 13. јула. Ипак, остало је да се први меч такмичења између Јапана и Самое игра у Токију док ће се сви остали одржати у Лаутоки и Суви на Фиџију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.