ЈУЖНА АФРИКА ЋЕ УГОСТИТИ СВЕТСКИ КУП У РАГБИЈУ СЕДАМ 2022

СА САСТАНКА: са лева на десно Јури Ру Рагби савез ЈА, Бил Бумот Светски рагби, Марк Александер Рагби савез ЈА и Калид Бабу Рагби Африка. ФОТО: WORLD RUGBY

На састанку Светског рагбија одржаног у Токију, одлучено је да се домаћинство Светског купа у рагбију седам 2022. одржи у Јужној Африци. За три године у септембру месецу Кејп Таун ће угостити осму смотру најбољих седмичара планете. 

То ће бити први пут да се ће мондијал седмице одржати на тлу Црног континента. Стадион Кејп Таун у Грин Поинту капацитета 55.000 чија је изградња завршена 14. децембра 2009. за потребе Светског купа у фудбалу, биће поприште тродневног турнира на којем ће се 24 мушких и 16 женских репрезентација борити за титулу најбоље на свету.

На претходном Светском купу у рагбију седам одржаном пре две године у Сан Франциску у Сједињеним Америчким Државама, Нови Зеланд је и у му[кој и у женској конкуренцији одбранио титулу шампиона освојену 2013. у Москви.

Кандидатуру за одржавање Светског купа у рагбију седам 2022. године поднело је рекордан број интересената. Њих укупно 11. Жељу да удоме мондијал седмице за три године исказали су рагби савези Аргентине, Кајманских Острва, Француске, Немачке, Индије, Јамајике, Малезије, Катара, Шкотске, Јужне Африке и Туниса. Домаћинство је припало Јужноафриканцима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.