ЈУНИОРИ СРБИЈЕ САВЛАДАЛИ СЕНИОРЕ БЕОГРАДА

ПОЛОЖИЛИ ПРВИ ИСПИТ: Орлићи заустављају продор селекције престонице. ФОТО: Драган Павловић
ПОЛОЖИЛИ ПРВИ ИСПИТ: Орлићи заустављају продор селекције престонице. ФОТО: Драган Павловић

Jуниорскa репрезентацијa Србије имала је прву проверу у склопу припрема за Европско првенство следеће године у Француској. На помоћном игралишту Фудбалског клуба Жаркова Орлићи су тријумфовали 20:19 (20:7) у дуелу са селекцијом Београда, састављеном од играча из клубова који су прошле сезоне чинили Б групу сениорског Првенства, односно Краљевског београдског рагби клуба, Балканског комарца и другог тима Победника.

Већ у другом минуту Александар Андрић је са близу 30 метара изврсним голом шутем из одскока довео репрезентацију Србије у вођство од 3:0. У уводним тренутцима играчи Србије имали су потпуну иницијативу, и након доброг продора Ракита постиже есеј за 8:0. Јерковић је успешно извео трансформацију и повећао предност јуноша на 10:0.

ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА У18 (црвени дресови) - БЕОГРАД. ФОТО: Драган Павловић
ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА У18 (црвени дресови) – БЕОГРАД. ФОТО: Драган Павловић

Тек у 15. минуту играчи Београда по први пут успевају да пређу на половину противника, а који минут касније и  да успоставе равнотежу на терену. Скрам Београда користи своју физичку снагу, али су акције углавном појединачне, што је Орлићима помогло да отклоне претње. Ипак, у 21. минуту Ненад Ивановић успева да пробије линију одбране Србије и умањи предност ривала на 10:7, после успешног претварања Стефана Новаковића.

У другом делу првог полувремена  Београд преузима иницијативу, али се млади играчи Србије одлично бране и из контранапада кажњавају сваку грешку противника. После једне испуштене лопте Лајтмана, Јерковић у 27. минуту постиже други есеј за Србију и повећава на 15:7. У последњим секундама првог полувремена слична ситуација, само што је овај пут лопту у руке противницима дао искусни Боривоје Денчић. Поклон је реализовао Арсенијевић и донео Србији сигурних 20:7.

ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА У18 (црвени дресови) - БЕОГРАД. ФОТО: Драган Павловић
ДЕТАЉ С МЕЧА СРБИЈА У18 (црвени дресови) – БЕОГРАД. ФОТО: Драган Павловић

Играчи Београда у другом полувремену играју много колективније и то доноси резултат врло брзо. У 43. минуту брзоноги Данијел Кајан, постиже есеј, а Стефан Новаковић је поново прецизан из претварања, мада је лопта једва прешла преко пречке, па је резултат 20:14. Напади Београда постају све жешћи а након одличне акције Мартиновића, Трајковић постиже есеј и смањује водство Србије на 20:19. Овај пут Стефан Новаковић не успева да претвори, тако да Србија и даље остаје на курсу ка победи.

Последњих 15 минута, када су сви очекивали нове налете селекције Београда, темпо је неочекивано пао. Репрезентативци Србије су врло вешто пребацили игру на половину Београда, тако да гости нису имали изгледније прилика за промену резултата. Да су били прецизнији у шуту, млади рагбисти Србије би забележили још убедљивију победу, јер су промашили две врло изгледне казне.

ЗАЈЕДНИЧКА ФОТОГРАФИЈА СУНИОРА СРБИЈЕ И СЕНИОРА БЕОГРАДА. ФОТО: Драган Павловић
ЗАЈЕДНИЧКА ФОТОГРАФИЈА СУНИОРА СРБИЈЕ И СЕНИОРА БЕОГРАДА. ФОТО: Драган Павловић

Ипак, и поред тесне победе, стручни штаб и играчи Србије могу бити задовољни оним што су приказали на овој утакмици. Скрам се херојски носио са преко 200 килограма тежим играчима Београда, а линија је вешто кажњавала сваку грешку противника. Све у свему солидна представа за почетак припрема, али и доста напорног рада, да се уочене слабости исправе.

Не може се рећи да су играчи селекције Београда разочарали, али општи је утисак да је за већину играча у овој селекцији рагби појединачан, а не колективан спорт. Ако Димчић, Јањић, С. Новаковић, Лајтман, Денчић, Радека, Ивановић, Арбутина и остали то напокон схвате, чека их светла рагби будућност. То тада ће и даље губити од далеко слабијег противника.

Краљевски београдски рагби клуб је за овај тест дао 15 играча, Балкански комарац пет и други тим Победника три своја представника.

СРБИЈА У18 – СЕЛЕКЦИЈА БЕОГРАДА 20:19 (20:7)

Игралиште ФК Жарково

Гледалаца 50

Судија: Дејан Штиглић (Београд)

СРБИЈА У18: С. Љубичић, Ф. Младеновић, Лука Славић, Ј. Рајовић, М. Николић, Б. Манчић, Д. Коњевић, М. Радека, Д. Ћурић, А. Андрић, А. Сантибањез, Р. Битићи, А. Ракита, М. Арсенијевић, С. Јерковић

Л. Нешић, Урош Славић, И. Костић, Ј. Хаџић, Р. Вукотић, М. Буквић

ЕСЕЈИ: Ракита (11`), Јерковић (27`), Арсенијевић (35`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Јерковић (12`)

ДРОП ГОЛ: Андрић (2`)

БЕОГРАД: С. Атоски, Н. Гавриловски, Душан Новаковић, К. Смиљанић, Н. Давидовић, Н. Ивановић, Стефан Новаковић, А. Јањић, Н. Стишић, З. Радека, Д. Кајан, Р. Лајтман, Л. Трајковић, Б. Лучић, Ј. Полексић

У. Мартиновић, Л. Арбутина, И Димчић, М. Јовановић, М. Трифуновић, Б. Денчић

ЕСЕЈИ: Ивановић (21`), Данијел Кајан (43`), Трајковић (55`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: С. Новаковић(21`,  43`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.