АЛУН ВИН ЏОНС ПОЈАЧАВА ТУЛОН

СЕЛИ СЕ У ФРАНЦУСКУ: Алун Вин Џонс
СЕЛИ СЕ У ФРАНЦУСКУ: Алун Вин Џонс

Легендарни играч друге линије Оспрејса, Велса и Британских и Ирских Лавова Алун Вин Џонс, који је по окончању Првенства шест нација обелоданио да се повлачи из репрезентативног рагбија, следеће сезоне појачаће редове Тулона француског Топ 14 великана.

Одлука чувеног Велшанина изненадила је јавност јер се очекивало да ће предводити Змајеве на Светском купу у Француској, што би му  био пети Мондијал. Међутим, тридесетседмогодишњак је одлучио да заврши мешународну каријеру тиме је негова одлука, данас објављена, да од следеће сезоне игра за француског великана утолико веће изненађење.

Са 158 утакмица за државни тим Алун Вин Џонс је апсолутни рекордер. Поред тог, држи и рекорд са највише одиграних утакмица Велс и рекорд са највише одиграних утакмица за Велс како капетан тима. Поред већ легендарнох 158 тест мечева за Змајеве, Алун Вин Џонс је одиграо и 12 утакмица на четири турнеје за Британске и Ирске Лавове. Један је од седам Велшана који су освојили три Грен слема са Змајевима у Првенству шест нација.

Алун Вин Џонс рођен 19 септембра 1985,. и професионално је играо само за један тим. Дебитовао је за Оспрејсе 2005. Одиграо је 257 утакмица за 18 година у франшизи базираној у Свонсију и постигао 24 есеја. Ожењен је са докротом физиологије Анвен са којом има три кћерке. Поред играња рагбија за новац Алун Вин Џонс је дипломирао на Правном Факултету Универзитета у Свонсију. Принц Вилијам га је произвео у официра реда Британске Империје на церемонији у замку Виндсор 9. новембра 2021. због заслуга у рагбију у Велсу.

Нема сумње да ће троструки првак Европе и четири пута шампион Фрнацуске – Тулон профитирати од довођења велшке легенде у своје редове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.