БЕСТ НОВИ КАПИТЕН ИРСКЕ

ПРЕДВОДИЋЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ У ПОХОДУ НА ТРЕЋУ УЗАСТОПНУ ТИТУЛУ: Рори Бест
ПРЕДВОДИЋЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ У ПОХОДУ НА ТРЕЋУ УЗАСТОПНУ ТИТУЛУ: Рори Бест

Стручни штаб репрезентације Ирске са Новозеланђанином Џоом Смитом на челу, саопштио је тим за прва два кола предстојећег Првенства шест нација и именовао талонера Алстера, Рорија Беста, за новог капитена обзиром да се Пол О` Конол после Мондијала повукао са међународне сцене.

Одговорност и част које су указане нису му стране. Рори Бест је био капитен 2009. када је већи део селекције био на турнеји Британски и Ирских Лавова по Јужној Африци али и 2012. током Првенства шест нација када је Пол О` Конел био повређен. Заменик капитена државног тима који је две године за редом шампион најстаријег репрезентативног рагби такмичења на свету биће Џејми Хислип.

На списку је 35 играча од којих ће четворица дебитовати. То су Јужноафриканац пореклом и капитен Манстера Си Џеј Стандер, његов земљак али рођен у Даблину Џош Ва Дер Филер који је играо и за млађе селекције Ирске почевши од У 19,  Ултан Дилан из Конехта и Стјуарт Мек Клоски из Алстера, једини новајлија у дијагонали.

Остатак репрезентације ће чинити:

Меле: Шон Кронин, Џејмс Кронин, Тад Фурлонг, Џејми Хислип, Роб Хиринг, Мајк Мек Карти, Џек Мек Гра, Мартин Мур, Шон О` Брајан, Томи Донели, Рис Рудок, Донака Рајан, Ричард Штраус, Девон Тонер, Нејтан Вајт.

Дијагонала: Кеит Еарлс, Лук Фицџералд, Роби Хеншо, Пади Џексон, Дејвид Карни, Иан Мадиган, Кериан Мармион, Лук Маршал, Конор Мареј, Џеред Пејн, Оен Реден, Џонатан Секстон, Ендру Трибл, Сајмон Зибо.

Шампиони Првенства шест нација ће у првом колу 7. фебруара у Даблину на Ленсдаун роуду угостити Велс док ће недељу дана касније ићи у Сен Дени у госте Француској, а следећи викенд играће са Енглеском на Твикенхему у Лондону. У трећој рунди 12. марта, укрстиће копља са  Италијом у Даблину док је у последњој, седам дана касније, такође на свом терену стадиона Ленсдаун роуд поделити мегдан са Шкотском.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.