БЕСТ СЕ ПОВЛАЧИ

ОДЛАЗИ У ЛЕГЕНДУ: Рори Бест са децом и пехарима
ОДЛАЗИ У ЛЕГЕНДУ: Рори Бест са децом и пехарима

Капитен Алстера и репрезентације Ирске, Рори Бест обавестио је новинаре на конференцији за медије да ће се после Светског купа у Јапану опростити од своје богате играчке каријере у којој је четири пута осваја Првенство шест нација, два пута са Грен слемом, три као вођа тима.

Рори Бест је одиграо прву од 219 утакмицу за Алстер 2004. a од 2007. је капитен провинције за коју је постигао 23 есеја и освојио Про 12 у сезони 2005/2006. Дебитовао је репрезентацију 12. новембра у Даблину ушавши на терен стадиона Ленсдаун роуд са клупе у поразу Ирске 45:7 од Новог Зеланда.

Обзиром да су у то време најбољи играчи били на турнеји Британских и Ирских Лавова по Јужној Африци 2009. изабран је за капитена на турнеји Ирске по Северној Америци. Та улога му је враћена повредом Пола О` Конела током Првенства шест нација 2013. после чега је остао капитен рагбиста са Смарагног острва. За Ирску је одиграо 116 утакмица и постигао десет есеја.

Био је са Британским и Ирским Лавовима на турнеји по Аустралији 2013. и Новом Зеланду 2017. за које је играо утакмице али ни један тест меч.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.