БЛУЗСИ НАДИГРАЛИ ХУРИКЕЈНСЕ У ДЕРБИЈУ СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

СТРЕЛАЦ ЧЕТИРИ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ ПЛАВАЦА: Марк Телеа у продору против Урагана. ФОТО: Nooroa Takairangi/Getty Images
СТРЕЛАЦ ЧЕТИРИ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ ПЛАВАЦА: Марк Телеа у продору против Урагана. ФОТО: Nooroa Takairangi/Getty Images

У утакмици какву само дерби Супер Рагби Пацифика може да носи, Блузи су на терену стадиона Иден Парк у Окланду надиграли Хурикејнсе 36:25 (), и тиме повећали себи шансе да буду не само учесници него и домаћини четвртфналног сусрета најјачегтакмичења јужне хемисфере.

Јунак утакмице је засигурно Марк Телеа који је са четири есеја помогао Плавцима да изборе веома важну победу у окршају са директним конкурентима за четврто место и пратиоцима на табели.

Какав је интезитет утакмице био, најбоље сведочи чињеница да је у четвртом минуту Џулијен Савеа је морао да напусти сусретс због повреде левог рамена.

Одмах потом Хурикејнси су повели казненим ударцем Џордија Барета централно са петнаестак метара од гола.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

У 11. минуту после скрама на пет метара од гол линије, лопта је дошла до Марка Телее који је у пуном трку примио, и са тројицом противника на себи, проби одбрану и постигао први есеј на мечу за пеокрет. Хари Пламер је трансформацијом повећао вођство на 7:3

Недуго потом, полсле неколико фази, из рака је покупио лопту Хоскинс Сотуту неопажено и неометано се пружио преко гол линје за други есеј Плаваца на мечу. Хари Пламер овог пута није успео да претвори полагање саиграча.

После готово игзгубљене лопте због које су Блузи морали да се врате двадесетак метера у назад да би поновио организовали напад, Марк Телеа је засновао нову контру. Кроз трк дужи од 45 метара прошао је седам ирача Хурикејнса и положио међу стативе што је у многоме олакшало трансформацију Харију Пламеру за 19:3.

Гости из Велингтона одмах су узвратили преко Камеруна Роигарда који је покупио офлоуд и отрчао до статива. Џорди Барет је умањио предност Блузса на на 19:10 претварањем есејеа демија.

Три минута пред крај меча Блузси су имали прлику да постигну још један есеј подизањем лопте из рака и ношењем. Али им се испречио Арди Савеа који је на недозвољен начни из казне спрене да дође до лопте, због чега је главни судија судија сусрета Агнус Гарднер морао да свира казну за Хурикејнсе.

Како су Урагани завршили прво, тако су и започели друго полувреме. Блузси су имали напад после скрама на 22 метара од есеја гостију. Међутим, Џорди Барет је испуцао лопту која је испала Плавцима. За њом је појурио Били Проктор и са два шута је упутио у есеј простор домаћина где ју је стигаио и поклопио. Џорди Барет уз громогласне звиждуке домаће публике је промашио шут за додатна два поена после полагања другог центра.

После трећег полагања Марка Телее у у 64. минуту, есеји су се ређали како на траци. За хет трика десног крила Плаваца у листу стрелаца се уписао Кини Нахоло. По полагању левог крила Урагана, Реико Иоане је постигао есеј за Блузсе. Потом је Кини Нахоло постигао свој други есеј а фешту полагања је крунисао Марк Телеа својим четвртим поентирањем.

Занимљиво је да је после шест везаних полагања, само једна тансформација успешно изведена. Џорди Барет је промашио шест шутева, две казне и четири претварања. Да је универзалац у дијагонали Хурикејнса био прецизнији, усход сусрета би сигурно био другачији, али није.

Блузси су заслужено славили и дербију 14. кола Супер Рагби Пацифика 36:25

БЛУЗС – ХУРИКЕЈНС 36:25 (19:10)

Стадион Иден Парк у Окланду

Гледалаца: 21.000

Главни судија: Агнус Гарднер

Помоћници: Рубен Кејн, Стју Куран

Судија у ТВ студију: Шејн Мек Дермот

БЛУЗС: Офа Ту` унгафасо, Рики Рићители, Непо Лаулала, Патрик Туипулоту Камерун Суафоа, Акира Иоане, Адриан Чоат, Хоскинс Сотуту, Финли Кристи, Хари Пламер, Кејлеб Кларк, Брус Хим, Реико Иоане, Марк Телеа, Зарн Саливен

Курт Еклунд, Џордан Лај, Марсен Рената, Џејмс Такер, Антон Сегнер, Стивен Перофета, Еј Џеј Ламб/Џејкоб Ратумаитавуки Нипкинс

ЕСЕЈИ: Марк Телеа (10`, 28`, 64`, 79`), Хоскинс Сотуту (20`), Реико Иоане (74`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Хари Пламер (11`, 29`), Стивен Перофета (75)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ХУРИКЕЈНС: Хсавиер Нумиа, Асафо Аумуа, Тајрел Ломкс, Џејмс Блеквел, Исаиа Вокер Ловри, Кејлеб Дилејни, Ду Плесис Кирифи, Арди Савеа, Камерун Роигард, Ејден Морган, Кини Нахоло, Џорди Барет, Били Проктор, Џулијен Савеа, Џош Мурби

Хаме Фаива, Тевита Мафилео, Овен Френкс, Џастин Сангстер, Брејден Иосе, Џејми Бут, Брет Камерун, Салеси Рајаси

ЕСЕЈИ: Камерун Роигард (31`), Били Проктор (49`), Кини Нахоло (71`, 77`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џорди Барет (32`)

КАЗНЕ: Џорди Барет (5`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Категоријеn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.