БЛУЗСИ ОДОЛЕЛИ ЧИФСИМА

СЛАВИЛИ НА ИДЕН ПАРКУ ПРОТИВ ПОГЛАВИЦА: Блуси. ФОТО: Getty Images

У веома драматичној утакмици одиграној на терену стадиона Иден парк у Окланду, у оквиру завршнице седмог кола Супер рагби Аотеарое, обележеном преокретима, Блузси су успели да одоле надахнутим Чифсима и забележе врло битну победу 21:17 (14:7) чиме су остали у трци за освајање такмичења.

Прелепо, сунчано послеподне у Окланду, неуобичајено за зиму у највећем граду Новог Зеланда, и одличан терен створили су готово савршене услове за игру што су обе екипе желеле на најбољи начин да искористе.

После скрама на 40 метара у пољу Чифса, Блузси су организовали одличну акцију кроз дијагоналу. Било је пар лажних тркача који су одвукли пажњу одбране а лопта је прослеђена до Мета Дафија који је без већих проблема испринтао до есеја и положио. Бауден Барет је био сигуран из трансформације за вођство 7:0.

Девет минута касније играчи скрама су показали своје умеће, подижући лопту из рака и пваећи нове фазе близу гол линије. У једној таквој акцији, по левој страни терена у есеј простор лопту је пренео и положио уз помоћ саиграча Патрик Туипулоту. Поентирае капитена Плаваца претворио је Бауден Барет Чифси су узвратили на готово идентичан начин за удвостручење вођства.

Чифси су успели да повежу редове после уводног шока блиц кригом Блузса, недуго затим.  Узвратили су убрзо, готово на идентичан начин као што су домаћини постигли дуруги есеј, тако су Поглавице постигле први. Лопту из рака је подигао, пренео преко гол линије и положио уз подршку остатка тима Лакхлан Бошиер а Демијен Мек Кензи је успешно извеошут за додатна два поена чиме је вођство Плаваца био преполовљено.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

Имали су прилику у 36.  инуту додтадо да га умање,односно да се прибчлие на свега четири заостатка јер су имали казнени ударац око 22 метара од есеја Блуса. Уместо шута на гол, одлучили су се да лопту изпуцају у аут. Сам аут није добро изведен, пребачен је био цео коридор а касније у наставку акције лопта им је испала у напред тако да је шанса отишла у неповрат.

Пауза на полувремену је добро дошла Чифсима да додатно збију своје редове, што се и одразило на њихову игру у другом полуремену у чему је значајну улогу имао и улазак на терен Ерона Крудена.

Пет минута у наставку Чифси су имали  скрам на сопственој половини. Дизање лопет од стране чепа Пите Гуса Совакуле није пропшло најбоље али су успели да остану у поседу исте и да је проследе кроз дијагоналу. Лопта је  поред чепа прошла кроз руке Бреда Вебера, Ерона Крудена, Ентона Леинарта Брауна који је на крају проследио до Соломона Алаималоа. Крило је истрчало од есеја где је било оборенао али тек после полагања лопте иза гол линије.

Демијен Мек Кензи је успешно извео претварање за изједначење на мечу али и три минута касније казнени ударац чиме су Чифси, на одушевљење својих навијача који су дошли из Хамилтона у Окланд, први пут прешли у вођство на мечу.

Ипак, њихово весеље и радост није дуго трајало јер је већ у 55. Фајнали Кристи постогао трећи есеј за Блузсе а Бауден Барет га претворио за 21:17. Деми домаћих је искористио непажњу у одбрани Поглавица, подигао лопту из рака пред самом есеј линијом, и само је спустио преко исте врло близу статива што је Баудену Барету који је на овом мечу први пут играо на позицији отварача од како је прешао у Блузсе, у многоме олакшало шут за додатних два поена.

У завршници дисциплина Блузса који су имали победу у шаци је попустила. Направили су неколико везаних казни што је на крају натерало судију да покаже жути картон Харију Пламеру. И са играчем мање Плавци су успели да одоле нападима Чифса који су били недовољно организовани и исхитрени, самим тим нису уродили плодом чиме су четири бода остала у Окланду, док је један за пораз од седам и мање поена отишао у Хамилтон.

БЛУЗС – ЧИФС 21:17 (14:7)

Стадион Иден парк у Окланду

Гледалаца: 33.000

Главни судија: ()

Помоћници: (), ()

Судија у ТВ студију: ().

БЛУЗС: Алекс Хоџман, Курт Еклунд, Офа Ту` унгафаси, Патрик Туипулоту, Џерард Коувли Туиоти, Далтон Папали` и, Блејк Гибсон, Акира Иоане, Фин Кристи, Бауден Барет, Кејбл Кларк, Ти Џеј Фаиане, Реико Иоане, Марк Телеа, Мет Дафи

Лутер Толаи, Карл Ту` инукуафе, Сионе Мафилео, Џош Гудхју, Тони Ламборн, Сем Ник, Отере Блек, Хари Пламтри

ЕСЕЈИ: Мет Дафи (5`), Патрик Туипулоту (14`), Фајнали Кристи (55`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бауден Барет (6`, 15`, 56`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Хари Пламер (79`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЧИФС: Рубен О` Нил, Бредли Слејтер, Непо Лаулала, Тупоу Вааи, Мајкл Браун, Лахлан Бошиер, Сем Кејн, Пита Гус Совакула, Бред Вебер, Кејлеб Траск, Соломон Алаимало, Алекс Нанкивел, Ентон Леинрат Браун, Шон Ваинуи, Демијен Мек Кензи

Самисони Таукеиахо, Оли Норис, Рос Гелденхјуз, Адам Томсон, Мич Карпик, Лисати Мило Харис, Ерон Круден, Квин Тупаеа

ЕСЕЈИ: Лакхлан Бошиер (20`), Соломон Алаимано (46`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (22`, 48`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (51`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.