БЛУЗСИ РАЗБИЛИ ХАЈЛЕНДЕРСЕ У ДАНИДЕНУ, ХУРИКЕНСИ РЕДСЕ У ТАУНСВИЛУ

ПРЕСУДНИ ТРЕНУТАК: резервно крило Друе Таниела Ракуро постиже победносни есеј против Моане. ФОТО: PHOTOSPORT
ПРЕСУДНИ ТРЕНУТАК: резервно крило Друе Таниела Ракуро постиже победносни есеј против Моане. ФОТО: PHOTOSPORT

У уводом сусрету, другог дана, премијерног кола нове сезоне Супер рагбија, Моана Пасифика је претпела пораз 36:34 (5:19) од Фиџијан Друе на свом терену у Окланду. Блузси су на гостовању у Данидену декласирали Хајледерсе 60:20 (31:13), док су Хурикејнси били бољи од Редса 47:13 (16:13) у Квинсленду. У последњој утакмици рунде, Вестерн Форс је славио против Мелбурн Ребелса 34:27 (10:24).

У  окрпшају тимова који престављају играче Полинезије и Меланезије виђено је заиста прегршт лепих потеза и есеја. Екипе су се непрестано смењивале у вођству али пресудни тренутак десио се у 78. минуту када је резервно крилоТаниела Ракуро положило за нови преокрет и победу 36:34 Фиџијан Друе на стадиону Маоунт Смарт у Окланду против Моане Пасифике.

Прошлогодишњи финалисти декласирали су Брђане у Данидену. Блузси су стрпали осам есеја Хајлендерсома од који су по два била дело Марка Телее и Реика Иоанеа док је најуспешнији појединац био Бауден Барет. Отварач Плаваца је укљижио 20 поена из седма претварања и две казне.

СТРЕЛАЦ ЕСЕЈА: Били Проктор у продору против Редса. ФОТО: AAP
СТРЕЛАЦ ЕСЕЈА: Били Проктор у продору против Редса. ФОТО: AAP

Ни Квинсланд Редси нису прошли много боље у дуелу са Хурикејнсима. Момци из Велингтона, главног града Новог Зеанда, протуњали су Таунсвилом полагањима Била Проктора, Кема Ролгарда, Џејмија Бута, Џулијена Савее и Тајлера Ломакса. Џорди Барет је готово половину поена своје екипе постигао трансформисавши три есеја и са три прецизна ударца из казне.

Једино полагање Црвендаћа је бико дело Џодана Петаие. Том Лајна је претворио есеј аријера и још два пута био сигуран из казни што је био целокупан учинак момака из Квинсленда у дуелу са Новозеланђанима.

Једину победу домаће екипе у премијерном колу нове сезоне Супер рагби Пацифика, забележили су Вестерн Форси у аусралијском дербију одиграном у Перту против Мелбурн Ребелса, наневши пораз гостима 34:27. Куриозитет победе Вестерн Форса је чињеница да су  гости из Мелбурна водили на полувремену 24:10 али су рагбисти Западне Аустралије смогли снаге за преокрет и прво славље у 2023.

РЕЗУЛАЛТИ ПРВОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

МОАНА ПАСИФИК – ФИЏИЈАН ДРУРА 34:36 (19:5)

ХАЈЛЕНДЕРС – БЛУЗС 20:60 (13:31)

РЕДС – ХУРИКЕЈНС 13:47 (13:16)

ВЕСТЕРН ФОРС – РЕБЕЛС 34:27 (10:24)

Јуче:

КУСЕЈДЕРС – ЧИФС 10:31 (10:7)

ВАРАТАС – БРАМБИС 25:31 (10:15)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.