БОЖИЋНИ БАНКЕТ РАГБИСТА ЗАГРЕБА

НАЈБОЉИ У ГОДИНИ НА ИЗМАКУ: Жељко Галић (лево) и Слободан Николић рагбиста с Лављим срцем.
НАЈБОЉИ У ГОДИНИ НА ИЗМАКУ: Жељко Галић (лево) и Слободан Николић рагбиста с Лављим срцем.

Рагби клуб Загреб прошлог четвртка организовао је традиционални Божићни банкет. То је била још једна прилика да се све генерације које су деценијама мукотрпно градиле традицију овог клуба окупе на једном месту. На прослави чиме је закључена такмичарска 2010. додељене су награде и признања појединцима који су дали значајан допринос спортском колективу у години на измаку.

У Рагби клубу Загреб задовољни су што су на истом месту могле да се друже све генерације, од оних најстаријих које су прашиле теренима широм Југославије до оних најмлађих које тек треба да преузму на своја плећа богату традицију рагбиста из престолнице Хрватске. Међу пријатељима Загреба као посебни гости своје место имале су девојке из Женског академског рагби клуба Младост које су својим присуством посебно улепшале свечаност.

На Божићном банкету Белих као што обичај налаже, додељена су признања најбољим појединцимам клуба. Награду Гери Линч за играча који је највише напредовао у протеклој години добио је момак прве линије Жељко Галић. Двадесетогодишњаку ово је прва сезона у сениорском тиму али то га није спречило да великим залагањем на терену да пример и старијим саиграчима као се игра за свој клуб.

Посебно признање Лавље срце које се добија за велико пожртвовање а и сам назив даје јасну слику о чему се тачно ради, ове године припало је Слободану Николићу. Лавље срце Николић је зарадио на последњој утакмици прошле сезоне против Бежиграда, одиграној 5. јуна ове године. Словенци су већ решили сусрет су своју корист али то није поколебало Слободана да у и последњем минуту меча стави своје тело на линију зарад интереса клуба. Обарајући противника у сопственом есеј простору дошло је до жестоког контакта с играчем Бежиграда. Том приликом првотимац Загреба је „зарадио“ прелом јагодичне кости што је и окончало богату каријеру Слободана Николића.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.