БРАМБИСИ ПОРАЗИЛИ БЛУЗСЕ

ПАЛИ У КАНБЕРИ: Брамбиси заустављају центра Плаваца и Ол блекса Ма` ау Нонуа
ПАЛИ У КАНБЕРИ: Брамбиси заустављају центра Плаваца и Ол блекса Ма` ау Нонуа

У последњој утакмкици првог дана, осмог кола Супер рагбија, Брамбиси су у Канбери бацили на колена Блузсе, наневши им пораз 26:9 (13:3). Играчи франшизе базиране у престоници Аустралије, надиграли су ривале из највећег града Новог Зеланда постигавши есеје преко Пета Мек Кејба који је два пута положио иза гол линије Плаваца и Лиама Колемана. Стрелац свих поена за Блузсе био је Сајмон Хики са три прецизна шута на стативе из казни.

Нема сумње да су Брамбиси били бољам квалитетнија екипа са јасним планом како да дођу до циља под радним насловом победа. Међутим, поред лоше игре изабраника Сера Џона Кирвајна на пораз су добрим делом утицале и одлуке главног судије Питера Д` Рохана  Хофмана.

Аустралијанац португалског порекла у неколико прилика је оштетио гостујућу екипу не свиравши казну против Брамбиса када су правили опструкцију игре, држали лопту на земљи, улазили у ракове са стране, бацали лопту на страну у ауту, али као што каже легенда југословенског, српског и панчевачког рагбија Душан Дуда Новаков: – Стрпај ти притовнику 50 поена па нека суди судија шта хоће.

Поразом у Канбери Плавци су прекинули низ од две победе којима су се попели на шесто месту у генералном пласману, са којег ће дефинитвно пасти на крају рунде.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ОСМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – РЕБЕЛС 33:30 (20:13)

БРАМБИС – БЛУЗС 26:9 (13:3)

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – БУЛС

РЕДС – ВЕСТЕРН ФОРС

ЧИТАС – ЧИФС

ЛАЈОНС – КРУСЈЕДЕРС

СТОРМЕРС – ВАРАТАС

У осмом колу слободнису ШАРКСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД ОСМО КОЛА

[table “28” not found /]

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.